BIOS Güncellemesi Yapmalı Mıyım?

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
9,273
Anakartım B450M S2H şuan içinde bulunan BIOS F50 sürümü BIOS sürümünün eski kalması bir sorun teşkil eder mi?
Yaparken yardımcı olacak biri var mı?

Güncellemezsen sıkıntı olmaz ancak güncel kalmanı öneririm. F51 sürümünde AGESA 1.0.0.6 mikrokod güncellemesi bulunuyor, kullandığın işlemciye göre daha optimize çalışabilir.
Bu sonraki mikrokod güncellemeleri için de geçerli bu.
Mikrokod güncellemelerinin haricinde anakart üreticisinin kendi yaptığı düzeltmeler/iyileştirmeler olabilir, o yüzden BIOS'unu güncel tutmanı öneririm.

Eski kalması bir soruna yol açmaz ama güncellik her zaman iyidir.
Aşağıya bıraktığım videoyu izlersen BIOS güncellemeyi öğrenirsin, aşırı kolay bir işlem zaten.

Güncellemezsen sıkıntı olmaz ancak güncel kalmanı öneririm. F51 sürümünde AGESA 1.0.0.6 mikrokod güncellemesi bulunuyor, kullandığın işlemciye göre daha optimize çalışabilir.
Mikrokod güncellemelerinin haricinde anakart üreticisinin kendi yaptığı düzeltmeler/iyileştirmeler olabilir, o yüzden BIOS'unu güncel tutmanı öneririm.
benimde bios sürümüm güncel deil ama güncellerken elektrik kesilir yahut başka bi problem çıkarsa diye korkuma yapmıyorum eğer güncelleme sırasında bilgisayar kapanırsa sonucu ne olur

BIOS güncelledikten sonra format atmama gerek var mı?
GTA ve COD yükledim 2 haftada o yüzden korkuyorum bir daha indirmeye.

Ayrıca F51 BIOS sürümünde güvenlik açığı düzeltilmiş.

Yapmanı öneririm.

Bios güncellemesi üreticinin ürünü üretirken stabil sanıp sonrasında kullanıcıdan aldığı geri bildirim doğrultusunda yaptığı iyleştirmeleri içerer o nedenle yapman faydana. Apple gibi cihazını yavaşlatmaz için rahat olsun :D

benimde bios sürümüm güncel deil ama güncellerken elektrik kesilir yahut başka bi problem çıkarsa diye korkuma yapmıyorum
BIOS güncelleme işlemi yaklaşık 5-10 dakika arası değişebilir, o 5-10 dakika içerisinde de elektrikler gidecek kadar şanssız değilsen yap gitsin.
eğer güncelleme sırasında bilgisayar kapanırsa sonucu ne olur
BIOS güncelleme işlemi esnasında PC kapanırsa BIOS corrupt olur, bu da sistemin çalışmaması, açılıp tekrar kapanması, sistemin görüntüyü corrupt olarak vermesi ve sistemin işlevselliğini yitirmesi gibi şeyler olur, kısaca ben sana "Bozulur" diyeyim.
Eğer anakartında da Dual-BIOS veya BIOS Flashback gibi özellikler yoksa anakartını servise göndermen demek oluyor bu :D.
BIOS güncelledikten sonra format atmama gerek var mı?
GTA ve COD yükledim 2 haftada o yüzden korkuyorum bir daha indirmeye.
Hayır, gerek yok.

B450M S2H'da bahsettiğiniz flashback var mıdır?

BIOS güncelleme işlemi yaklaşık 5-10 dakika arası değişebilir, o 5-10 dakika içerisinde de elektrikler gidecek kadar şanssız değilsen yap gitsin.

BIOS güncelleme işlemi esnasında PC kapanırsa BIOS corrupt olur, bu da sistemin çalışmaması, açılıp tekrar kapanması, sistemin görüntüyü corrupt olarak vermesi ve sistemin işlevselliğini yitirmesi gibi şeyler olur, kısaca ben sana "Bozulur" diyeyim.
Eğer anakartında da Dual-BIOS veya BIOS Flashback gibi özellikler yoksa anakartını servise göndermen demek oluyor bu :D.

Hayır, gerek yok.
korkmaya başladım bende şans yok :D

Ve şu revizyon muhabbeti nedir
Benim anakartımda böyle bir şey var mı?

Hayır, gerek yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,515
Üyeler
183,847
Son üye
bexonway
Geri