Cache Hierarchy Error

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Reaksiyon skoru
3,406
Selam dostlar. 01.37 saatinde Valorant oynuyordum daha sonra çıktım ve Opera'yı açtım Twitch izleyecektim takılmalar oldu ve sistem reset attı. Daha sonra işlemciyi stres testine soktum sıcaklık gayet iyi reset veya kapanma olmadı. Zaten benim sistemimde arıza var oyunlarda takılmar oluyor arada böyle bir şey açarken ufak takılma oluyor. İşlemci değişti SSD değişti parçalar servise gitti. Sistem servise gitti çözülmedi sıkıldım artık. THH'ye başvurdum karar lehime çıktı firma THH ücretini ödemedi onu bekliyorum. Sistem Olay Görüntüleyicisinden bakayım neler olmuş diye 3 tane hata gördüm 2 tanesi işlemci ile alakalı bir tanesi güç ile alakalı. Bazen prize bir şey takınca klavye, mouse ve LAN gidiyor. Arızalar şu şekilde;

hata5.PNG

hata6.PNG

güçhatası.PNG

Sorun işlemcide galiba. Daha önceden değişmişti. Servise gitmeyen PSU ve HDD kaldı diğer tüm parçalar servise gitti. Bir değişim olsaydı şu sistem 1 yıldır uğraşıyorum ya. :(

Düzenleme;
Sistem özellikleri;
Ryzen 5 2600
Gigabyte RX 590
B450M S2H
ADATA SU630
Seagate 1 TB Barracuda 7200 RPM
XPG D10 Gammix 8 GB 3000 MHz CL 16
Corsair SPEC-DELTA RGB - Corsair VS 550w 80+

Son düzenleme:
Selam dostlar. 01.37 saatinde Valorant oynuyordum daha sonra çıktım ve Opera'yı açtım Twitch izleyecektim takılmalar oldu ve sistem reset attı. Daha sonra işlemciyi stres testine soktum sıcaklık gayet iyi reset veya kapanma olmadı. Zaten benim sistemimde arıza var oyunlarda takılmar oluyor arada böyle bir şey açarken ufak takılma oluyor. İşlemci değişti SSD değişti parçalar servise gitti. Sistem servise gitti çözülmedi sıkıldım artık. THH'ye başvurdum karar lehime çıktı firma THH ücretini ödemedi onu bekliyorum. Sistem Olay Görüntüleyicisinden bakayım neler olmuş diye 3 tane hata gördüm 2 tanesi işlemci ile alakalı bir tanesi güç ile alakalı. Bazen prize bir şey takınca klavye, mouse ve LAN gidiyor. Arızalar şu şekilde;

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Sorun işlemcide galiba. Daha önceden değişmişti. Servise gitmeyen PSU ve HDD kaldı diğer tüm parçalar servise gitti. Bir değişim olsaydı şu sistem 1 yıldır uğraşıyorum ya. :(
Islemci kaynaklı reis 3500xdede aynı sorun oldu yenisi geldi dahada yapmıyor tabi sistemi sattim

Evet, Gigabyte RX 590.
Başka birinde daha oluyordu bu hata, o da AMD kart kullanıyordu. İnternette her yerde araştırdım, bazıları ne kadar AMD ekran kartlarından kaynaklandığını söylese de "Cache Hierarchy" işlemciden kaynaklanır bana göre. İşlemci değişti dedin, peki ekran kartı?

Başka birinde daha oluyordu bu hata, o da AMD kart kullanıyordu. İnternette her yerde araştırdım, bazıları ne kadar AMD ekran kartlarından kaynaklandığını söylese de "Cache Hierarchy" işlemciden kaynaklanır bana göre. İşlemci değişti dedin, peki ekran kartı?
Ekran kartı 2 kere servise gitti ikisinde de servis sorun yok diyor. Yükte reset vs. atmıyor. Genel bir takılma mevcut. Bugünde reset attı sistem.

Herhangi bir overclock yaptınız mı?
XMP profili kapalı iken aynı sorunu yaşıyor musunuz?
Ekran kartına UV yaptınız mı?
Ekran kartına stok halinden biraz daha yüksek voltaj vermeyi deneyin.

Hiç BSOD verdi mi?
İşlemci değiştirmeden önce 1 defa mavi ekran almıştım. Onun dışında olmadı. İşlemci değişmeden önce daha vasattı. Görüntü, klavye ve mouse gidiyordu. İşlemci servise gitti değiştikten sonra düzeldi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Herhangi bir overclock yaptınız mı?
XMP profili kapalı iken aynı sorunu yaşıyor musunuz?
Ekran kartına UV yaptınız mı?
Ekran kartına stok halinden biraz daha yüksek voltaj vermeyi deneyin.
Herhangi bir OC veya UV yapmadım. XMP kapalıyken de denedim bu takılma sorunu devam ediyor. RAM servise gitti ayrıca bende Memtest86 ile test ettim. Herhangi bir sorun yok. GPU zaten tam yükte genelde 83 84 derece (87 dereceyi bile gördüm) daha fazla voltaj vermemem gerek.

Birkaç çözüm önerisinde bulunabilirim.
BIOS güncel değilse güncellemelisin.
OC varsa geri almalısın.
Yüksek ihtimal bu ikisi işe yaramayacak, bu sayfaya bakarsak,
1603581469591.png

hatanın herhangi bir OC hatası olmadığı gözüküyor.

Bu sayfadan da
1603581585918.png

böyle bir şey görebiliriz. Dediğin takılma sanırım bunun yüzünden, yüksek ihtimal. İşlemci arızası gibi duruyor.

İşlemci değiştirmeden önce 1 defa mavi ekran almıştım. Onun dışında olmadı. İşlemci değişmeden önce daha vasattı. Görüntü, klavye ve mouse gidiyordu. İşlemci servise gitti değiştikten sonra düzeldi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Herhangi bir OC veya UV yapmadım. XMP kapalıyken de denedim bu takılma sorunu devam ediyor. RAM servise gitti ayrıca bende Memtest86 ile test ettim. Herhangi bir sorun yok. GPU zaten tam yükte genelde 83 84 derece (87 dereceyi bile gördüm) daha fazla voltaj vermemem gerek.
Güç sorunu olduğunu düşünüyorum.
Ekran kartınızın frekansını düşürmeyi dener misiniz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,344
Üyeler
187,031
Son üye
İsmet61
Geri