Tıp Fakültesi isteği

EmirCann

80+
Reaksiyon skoru
0
Abilerim ablalarım merhaba. Ben 10.sınıfım ve 9.sınıftan beri bir doktor olma isteği var içimde. Fakat nereden başlayacağımı henüz bilmiyorum günde 6 saat ders çalışmaya başladım, bol bol anatomi kitabı falan okuyorum, dokunmatik telefon,sosyal medya hepsini bıraktım sadece doktorluğu kazanmak için elimden geleni yapıyorum ama sizlerinde tavsiyelerine ihtiyacım var lütfen yardımcı olun..

oğlum ciddi misin lan sadece 12de bas yeter ben öyle yaptım 15e girmiştim cok da takma yoksa bıkarsın cok arkadaşım oldu yarı yolda bırakan bi de sigaraya başlama ne baş belası bilemezsin

oğlum ciddi misin lan sadece 12de bas yeter ben öyle yaptım 15e girmiştim cok da takma yoksa bıkarsın cok arkadaşım oldu yarı yolda bırakan bi de sigaraya başlama ne baş belası bilemezsin
abi gözümde çok büyütüyom diyolar. Ama valla ben bunu kazanamazsam geleceğim çok sıkıntılı geçecek onu biliyorum. Annem babam ilkokul terk geçiniyoz ama nereye kadar.

Abilerim ablalarım merhaba. Ben 10.sınıfım ve 9.sınıftan beri bir doktor olma isteği var içimde. Fakat nereden başlayacağımı henüz bilmiyorum günde 6 saat ders çalışmaya başladım, bol bol anatomi kitabı falan okuyorum, dokunmatik telefon,sosyal medya hepsini bıraktım sadece doktorluğu kazanmak için elimden geleni yapıyorum ama sizlerinde tavsiyelerine ihtiyacım var lütfen yardımcı olun..
Daha lisedesin ne anatomisi?
Kendi derslerine çalış. YKS'ye girip Tıp kazandığın zaman anatomiye çalışırsın.

Gidin matematik, fizik çalışın, anatomi ne alaka?
Vakit öldürmekten başka bir işe yaramaz.

Bence sen bize tavsiye ver :D

Anatomi kitaplarina bakman sana kazandirmaz en azindan şimdilik yks sinavindan iyi yapani doktor yapiyorlar malesef , ilgisi olan seveni değil

Fakülteyi kazanırsam en azından biraz avantaj olur diye okuyorum.
Çapaya girersin 7 sene hazırlık dahil okul okursun ama ne okul dersler çok zor olur muhtemelen sınavlara sürekli çalışman lazım gençlik hayatın biter okudun bitirdin bitti mi? hayır zorunlu doğu görevi var bitti mi? hayır asistan doktor görevin var 6 sene de o kısacası 30 yaşında artık bir doktorsun aldığın maaş bugüne göre konusursak 1300 dolar en iyi ihtimal 1500 dolar ve ve bu para amerika da bir garsonun aldığı maaşın neredeyse yarısı.

He türkiye şartlarında iş bulman garanti gibi bir şey maaşın ortalamanın üstünde ve açlık sınırının üstünde eşinde doktor olur muhtemelen gayet güzel bir biçimde yaşayabilirsin 30 yaşından sonra.

YKS çalışacaksın dostum Anatomi değil :) Tıp okuyan arkadaşlarım var çevremde hepsi 11-12. sınıfta çalışmaya başlamış. Çok bulandırma kafanı ve TIP okumanın gerçekten uzun bir yol olduğunu kabul ederek başla bu işe. Çok stres yapma ve gelecek kaygısı yaşamamaya çalış normal hayatını yaşa.

Çapaya girersin 7 sene hazırlık dahil okul okursun ama ne okul dersler çok zor olur muhtemelen sınavlara sürekli çalışman lazım gençlik hayatın biter okudun bitirdin bitti mi? hayır zorunlu doğu görevi var bitti mi? hayır asistan doktor görevin var 6 sene de o kısacası 30 yaşında artık bir doktorsun aldığın maaş bugüne göre konusursak 1300 dolar en iyi ihtimal 1500 dolar ve ve bu para amerika da bir garsonun aldığı maaşın neredeyse yarısı.

He türkiye şartlarında iş bulman garanti gibi bir şey maaşın ortalamanın üstünde ve açlık sınırının üstünde eşinde doktor olur muhtemelen gayet güzel bir biçimde yaşayabilirsin 30 yaşından sonra.
bu yazılanların tamamen doğru olması :(

bu yazılanların tamamen doğru olması :(
Ve en önemlisi benim okuduğum bölümde dahi mavi diploma verilmesi işte başka ülkelerde diploma geçerliliği tıp fakültesi mezunlarına verilmez yani diplomayı elinize verdiklerinde bulunduğunuz ülke de görev yapabilirsiniz e tabi yolları vardır illa ama onu da okuyan arkadaşlar düşünsün.

Geri