Neler Yeni

Tıp Fakültesi isteği

EmirCann

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emir Can Öztürk
Çapaya girersin 7 sene hazırlık dahil okul okursun ama ne okul dersler çok zor olur muhtemelen sınavlara sürekli çalışman lazım gençlik hayatın biter okudun bitirdin bitti mi? hayır zorunlu doğu görevi var bitti mi? hayır asistan doktor görevin var 6 sene de o kısacası 30 yaşında artık bir doktorsun aldığın maaş bugüne göre konusursak 1300 dolar en iyi ihtimal 1500 dolar ve ve bu para amerika da bir garsonun aldığı maaşın neredeyse yarısı.

He türkiye şartlarında iş bulman garanti gibi bir şey maaşın ortalamanın üstünde ve açlık sınırının üstünde eşinde doktor olur muhtemelen gayet güzel bir biçimde yaşayabilirsin 30 yaşından sonra.
Peki sizce şuan ne yapmalıyım ? Matematik temelimi güçlendiriyorum kimya fizik bunların hep temellerini geliştirmeye çalışıyorum. Bugün antremanlarla matematik, 0'dan Fizik (Karekök), 0'dan kimya kitaplarını aldım ve başladım çalışmaya. Arkadaşlarımın bazıları "Kardeşim alt tarafı tıp okuyacaksın astronotluk değil çok gözünde büyütme" falan diyolar
Mesaj otomatik birleştirildi:

YKS çalışacaksın dostum Anatomi değil :) Tıp okuyan arkadaşlarım var çevremde hepsi 11-12. sınıfta çalışmaya başlamış. Çok bulandırma kafanı ve TIP okumanın gerçekten uzun bir yol olduğunu kabul ederek başla bu işe. Çok stres yapma ve gelecek kaygısı yaşamamaya çalış normal hayatını yaşa.
Çok haklısınız ama erkenden başlamanın bir faydası olacağını düşündüm, Dershane denemelerine girmeyi düşünüyorum.

Reverse Flash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
944
İsim
Enes
Peki sizce şuan ne yapmalıyım ? Matematik temelimi güçlendiriyorum kimya fizik bunların hep temellerini geliştirmeye çalışıyorum. Bugün antremanlarla matematik, 0'dan Fizik (Karekök), 0'dan kimya kitaplarını aldım ve başladım çalışmaya. Arkadaşlarımın bazıları "Kardeşim alt tarafı tıp okuyacaksın astronotluk değil çok gözünde büyütme" falan diyolar

Çok haklısınız ama erkenden başlamanın bir faydası olacağını düşündüm, Dershane denemelerine girmeyi düşünüyorum.
Faydası olur ama kendini çok kaptırma. Ders çalış tabi ki önemli bişey bu. Hayatını kısıtlama yani demek istediğim bu anladınmı? Çok yorma kendini. Gözünün gördüğü tek şey ders kitapları olmasın.

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,711
İsim
Enes Koç

Gerçekten istiyorsan okumalısın ama çalışkan bir çocuksan amacın yurt dışı olmalı benim gibi.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Cengiz Han
Sadece YKS çalış ve günlük en az 150 soru çöz, haftada bir deneme at, konuları bitir adım adım, konuların hepsini pekiştir ki geri kalan boyunca sadece soru çöz ve deneme at.

Edit: Haftada bir tane kitap bitir. (Roman, deneme vs.)

EmirCann

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emir Can Öztürk
Gerçekten istiyorsan okumalısın ama çalışkan bir çocuksan amacın yurt dışı olmalı benim gibi.
Abi amacım sadece annemle babamı geçindirmek yani sadece sade yaşamak istiyorum. Öyle çok büyük bir şey değil.

Sadece YKS çalış ve günlük en az 150 soru çöz, haftada bir deneme at, konuları bitir adım adım, konuların hepsini pekiştir ki geri kalan boyunca sadece soru çöz ve deneme at.

Edit: Haftada bir tane kitap bitir. (Roman, deneme vs.)
Peki sence temelleri güçlendirmek için aldığım kitapları tam bitirmeli miyim ?

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,711
İsim
Enes Koç
Abi amacım sadece annemle babamı geçindirmek yani sadece sade yaşamak istiyorum. Öyle çok büyük bir şey değil.

O zaman tıp fakültesi istiyorsan okuyabilirsin güzel ücretler alıp türkiye şartlarında iyi yaşarsın.

erny

80+ Bronze
Herşeyi yapıyorsun zaten.

Son düzenleme:

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Cengiz Han

Bitir tabi de. Önceliğin zorlandığın konuları bitirmek olsun. Atıyorum kitabın kalanı kolay ve bildiğin ise uğraşma geç.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,225
Üyeler
165,305
Son üye
emrekartal
Top Bottom