Ekran Kartı Mining Yapılıp Yapılmadığı Nasıl Anlaşılır ?

Reindi

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,304

FurMark testi yap ve clock hızlarına bak genelde mining yapılmışlara BIOS atıyorlar.

Ekran kartının içini açın, termal macun değiştirin, fanları, ızgarayı temizleyin yeterlidir.
alacağım kart mining olduğuda belli değil sadece çıkarsa diye dedim çok sağolun bilgilendirdiğiniz için

Ben anlaşılacağını sanmıyorum. Sadece tam yükte kesintisiz çalıştığı için zorlanmıştır ama yukarda arkadaşın dediği gibi macunu yenilersin kartı bi güzel temizlersin ondan sonra mis gibi kullanırsın. Fiziksel hasar veren bişey değil bu olay. Şöyle belki öğrenilir oda kesin değil eğer ekran kartı normal fiyatı atıyorum 2000 TL 2.elde 1700-1800 diyelim. Bu adam bunu 1200 e satıyorsa ya mining yapmıştır veya başka bir sebepten kartta bir sıkıntı vardır yada o fiyat onu kurtarıyodur boşuna piyasa şişirmek istemiyordur.

Direk anlaymazsın ama oranı düşürebilirsin;
1) Fiyata bak piyasanın altına satıyorsa şüphelen
2)Vidalara bak. Önceden sökülmüşse şüphelen
3)Furmark testi yap. Süre zarfında kapanma veya aşırıısınma olursa şüphe et.
4)Minig yapılacak kart vardır yapılmayacak kart vardır. Örneğin rtx2060 gibi veya rx480 gibi kartlar kullanmazlar genelde https://beincrypto.com.tr/ogren/202...ciligi-yapabileceginiz-en-iyi-ekran-kartlari/

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,762
Üyeler
184,345
Son üye
DonarAtik
Geri