Yardım Sistem kitlenmesi sorunu

_____

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
313
Merhabalar, direk konuya giriyorum;
Elimde p7h55m lx anakart ve x3440 işlemci var. Kasa yatay şekilde duruyor ve kapakları açık. Harici herhangi bir fan çalışmıyor. Şuanda işlemci %26 overclocklu (3.2mhz) (voltaj autoda çünkü anakartım desteklemiyor). Snowman M200 kule tipi soğutucu ve Snowman m200'ün yanında gelen termal macununu kullanıyorum. Overclocku daha yüksek seviyeye taşıdığımda (örneğin 3.5 ghz) sistem bazen kitleniyor ve kulaklıktan sağlı sollu pıtıpıtı diye ses geliyor, reset veya power tuşu çalışmıyor ancak psu'yu kapayıp açınca yeniden boot edebiliyorum. Ve bu gözlemlediğim üzere sisteme yeni bir yük binince oluyor; misal cs go da harita yüklendikten sonra haritaya girerken oldu, arkada oyun açıkken forumdan bir fotoğraf açınca oldu. Şuan yaklaşık 10-15 dakikadır cpu-z stress testi devam etmekte ve aynı zamanda google'da bu forumu yazmaktayım, sıcaklıklar fotoğrafta görüldüğü gibi. Benim aklıma çipsetin çok ısınmasından kaynaklı olabileceği geliyor, eğer böyleyse pasif alüminyum soğutucular alıp mosfetlerin üstüne koyacağım. Ama eğer mosfet ısınmasından kaynaklı değilse boşa masraf yapmaya gerek yok.
Yardımcı olursanı sevinirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu sıcaklıkları da görüyor.

Edit: Anakart 54 gpu diyot 38 dereceleri gördü

Ekler

• stress testi.PNG
    stress testi.PNG
    5 KB · Hit: 91
  • güncel.PNG
    güncel.PNG
    4.9 KB · Hit: 70
İşlemcinin sınırına gelmişsin. O bende de olmuştu.

İşlemciyi 4 ghz de stabil kullanan var

Her işlemcinin silikonu farklı oluyor.Bazen aynı işlemci ile 4 ghz max görebilirsin bazı aynı işlemciyle 4 bile göremezsin veya biraz üstüne çıkarsın.Bu biraz şans işidir.

Her işlemcinin silikonu farklı oluyor.Bazen aynı işlemci ile 4 ghz max görebilirsin bazı aynı işlemciyle 4 bile göremezsin veya biraz üstüne çıkarsın.Bu biraz şans işidir.
Xeonların slikonu normal işlemciler gibi değil diye biliyorum, arkadaşım xeon serisi kendinden lehimli geliyor demişti.
Mosfet sıcaklığından ziyade şuan aklıma voltaj veremediğimden kaynaklı olduğu geliyor.

Xeonların slikonu normal işlemciler gibi değil diye biliyorum, arkadaşım xeon serisi kendinden lehimli geliyor demişti.
Mosfet sıcaklığından ziyade şuan aklıma voltaj veremediğimden kaynaklı olduğu geliyor.

Zilikon o olmuyor. Silikon o lehimin altındaki asıl işlemci.

Öyle ise az daha ver voltaj dene.

Zilikon o olmuyor. Silikon o lehimin altındaki asıl işlemci.

Öyle ise az daha ver voltaj dene.
anakartımda voltaj verme ayarı yok maalesef, autoda. Asıl işlemci nasıl üründen ürüne değişebilir ki ?

İyi olur, çünkü pek anlamadım bahsettiğiniz şeyden

buradanda anlayabilirsin.

Anladığım kadarıyla ısı farkı yaratıyor bu. Benim sorunum ısıdan kaynaklı değil ki. Tam yük altında 70derece bile görmüyor. 67-68 derece.

Anladığım kadarıyla ısı farkı yaratıyor bu. Benim sorunum ısıdan kaynaklı değil ki. Tam yük altında 70derece bile görmüyor. 67-68 derece.

Sadece ısı farkı değil işte konuyu okudunuz mu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,332
Üyeler
190,732
Son üye
saplamarina
Geri