Ram Yükseltme Laptop için

Cullinan

80+
Reaksiyon skoru
6
merhaba hp bs008nt laptopum var içerisinde cpu-z programı ile baktığım 1200 mhz x2 yani 2400 mhz ddr4 hynix marka 4gb ram var anakartımda 2 slot var diğer slotu ise 8 gb kingston marka 2400 mhz ram takviyesi etmeyi düşünüyorum eğer beraber çalışmazlarsada sadece kingstonu kullanırım. alacağım ram bu : https://www.hepsiburada.com/kingston-8gb-2400mhz-ddr4-ram-kvr24s17s8-8-p-HBV0000031D3U sizce beraber uyumlu çalışır mı ? yada tavsiye ram varmı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Linux

Bire bir her özelliği aynı RAMi alın yoksa sıkıntı yaşarsınız.

merhaba hp bs008nt laptopum var içerisinde cpu-z programı ile baktığım 1200 mhz x2 yani 2400 mhz ddr4 hynix marka 4gb ram var anakartımda 2 slot var diğer slotu ise 8 gb kingston marka 2400 mhz ram takviyesi etmeyi düşünüyorum eğer beraber çalışmazlarsada sadece kingstonu kullanırım. alacağım ram bu : https://www.hepsiburada.com/kingston-8gb-2400mhz-ddr4-ram-kvr24s17s8-8-p-HBV0000031D3U sizce beraber uyumlu çalışır mı ? yada tavsiye ram varmı

@Linux
sakın öyle bir şey yapma

çünkü laptop desteklemiyordur sıkıntı yaşarsın laptopun markası ne ise onların numarasını bul ara sor ne destekliyor ne kadar destekliyor diye onlar sana yardım eder

Bire bir her özelliği aynı RAMi alın yoksa sıkıntı yaşarsınız.
Laptopuma gömülü 4GB Ram var. Üstüne 8GB Ram taktım. 12GB'a yükselttim. Crucial 8GB DDR4 2400MHz SODIMM Ram. Problem yaşamadım. Sistemimi ve laptopumu imzamdan görebilirsin.

Laptopuma gömülü 4GB Ram var. Üstüne 8GB Ram taktım. 12GB'a yükselttim. Crucial 8GB DDR4 2400MHz SODIMM Ram. Problem yaşamadım. Sistemimi ve laptopumu imzamdan görebilirsin.
crucial ide gördüm ama kingtonun daha iyi olduğunu duydum zaten aynı özellikte

o zaman 8+8 2400 mhz güzel bi ram al bu kadar neden konu açmaya gerek duyuyosunki

crucial ide gördüm ama kingtonun daha iyi olduğunu duydum zaten aynı özellikte
Yani duruma göre. Ben Kingston pahalı diye almamıştım sanırım. Zaten Crucial'de iyi bir markadır yani. Güvenebilirsiniz. Tercihinize kalmış. Normalde ben de farklı kriterlerde Ram kullanmayı önermem, ancak laptop olduğu zaman biraz işler değişebiliyor diyebiliriz. Pek mümkün olmuyor bu. Ben denedim ve bir sıkıntı yaşamadım. Deneyimlerim bu şekilde onu da size aktardım. 8GB'tan 12'ye bile arttırmak benim bilgisayarımı çok rahatlattı. 16GB düşük-orta seviye bir laptop için biraz abartı olabilir ama. 2400MHz bir Ram ve asla 16GB'ı zorlayamacağınız oyunları oynayacaksanız gerekli değil.

o zaman 8+8 2400 mhz güzel bi ram al bu kadar neden konu açmaya gerek duyuyosunki
Laptoplarda gömülü Ram'ler oluyor. Ayrıca konu açmakta özgür. Gereksiz görüyorsanız yorum bile yazmayın.

Geri