Turknet in sitesinde altyapı sorgulanın orada sorguladığında cıkıyor diye biliyorum yoksa tek çare müsteri hizmetleri.Türknet YAPA olayı oturduğum ilçede var ancak ne kadar mesafe uzaklıkta santral bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim? Tek seçenek müşteri hizmetleri mi?
Ort 2 ay önce TT ekibinden birisi gelmişti arıza kaydı için. Binaya kadar 35mbit hız geldiğini göstermişti cihazdan. Sınır cihazda görünen midir?İnternet'den altyapı kontrolü yaptığınızda, ne kadar hız alabileceğiniz görünür. Müşteri hizmetleri kesin bir mesafe veremeyebilir.
Ekstra altyapı sorgumda 35mbit çıkıyorOrt 2 ay önce TT ekibinden birisi gelmişti arıza kaydı için. Binaya kadar 35mbit hız geldiğini göstermişti cihazdan. Sınır cihazda görünen midir?
Altyapı kontrolünde size yakın binalardan birisini seçin. Onlarda da düşük çıkarsa, santral uzaktır.Ort 2 ay önce TT ekibinden birisi gelmişti arıza kaydı için. Binaya kadar 35mbit hız geldiğini göstermişti cihazdan. Sınır cihazda görünen midir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ekstra altyapı sorgumda 35mbit çıkıyor
Bir şey değil. Hayırlı günler.Evet çevremdeki binalarda da 35mbit çıkıyor. Teşekkürler
Ona bakmayacaksın.Evet çevremdeki binalarda da 35mbit çıkıyor. Teşekkürler
Anladım. Bir öneride bulunmak isterim belki sorun budur. Bende tanımlanan hızları alamıyordum sonra sorunun bina kablolarında olduğunu öğrendim. Cat6 ile değiştirildi ve şuan tek sorun modemin adsl2+ olması. Alabileceğim maks değer 16mbit i alıyorum 24mbitlik tarifede.Ona bakmayacaksın.
Ben sorguladığım zaman 100 Mbps paket tanımlandı
YAPA aktif altyapı vs
Ben sormuştum "100 Mbps'e kadar ama biz bunun ne kadarını alabiliriz" diye,
Bana "paket 100 Mbps'e kadar ama hat yoğunluğundan dolayı hızlarda düşüş olabiliyor. 50-75 arası ulaşacaktır. zaten bu paketlerde en düşük hız 35 Mbps. o da sizi mağdur etmeyecek bir hız" falan dediler
10 Mbps download
0.8 upload alıyorum
Mevzu bana göre santral uzaklığı ile de alakalı değil.
Kutu gibi tek bir binada 2 farklı blok var
A blok'tan sorgulayınca 11 Mbps - B blok'tan sorgulayınca 75 Mbps gösteriyor
Vdsl uyumlu modem almanız gerekiyor.Anladım. Bir öneride bulunmak isterim belki sorun budur. Bende tanımlanan hızları alamıyordum sonra sorunun bina kablolarında olduğunu öğrendim. Cat6 ile değiştirildi ve şuan tek sorun modemin adsl2+ olması. Alabileceğim maks değer 16mbit i alıyorum 24mbitlik tarifede.