Anakartın sorunu nedir ?

ozgur_m3

80+
Reaksiyon skoru
7
Merhaba arkadaşlar geçenlerde 250 tl ye asus m5a97 rev 1.0 anakart aldım eve gelince fx 6300 işlemcimi ve ekran kartını taktım egzoz fanı işlemci fanı dönüyor fakat ekran kartı fanı dönmüyordu. Bende anakarttaki 2. ekran kartı slotuna taktım kartı bu sefer ekran kartı fanı dönüyor fakat ekran gelmiyor sorunu nedir acaba ? (ram işlemci ekran kartı sağlam)

1. Pciex soketini diş fırçası yada herhangi bir fırca ile soketin iç kısmının tozlarını al ekran kartının bakır kısmını silgi ile temizle bios sıfırla .Anakart problemli olabilir.

Anakartta Fan Exper desteği varsa kontrol et. Belki bir ısıya ulaştıktan sonra çalışıyordur fan

kuzey köprüsünde sıkıntı olabilir anakartınızın sıkıntısı ve belirli bir süre bilgisayar açıldıktan sonra restart atmaya başlıyor mu sistem

Sorunun anladığım kadarıyla bios üzerinden çözülecek güncel olmayan ya da uyumsuz bir durum söz konusu.

Anakartta Fan Exper desteği varsa kontrol et. Belki bir ısıya ulaştıktan sonra çalışıyordur fan
hocam ekran gelmiyor fan exper olayı olsa yinede bilgisayar açılır ve görüntü verir yinede teşekkür ederim.

kuzey köprüsünde sıkıntı olabilir anakartınızın sıkıntısı ve belirli bir süre bilgisayar açıldıktan sonra restart atmaya başlıyor mu sistem
hocam maksimum 5 dakika açık kalmıştır zaten ekran yok restartda atmadı

Statik elektrikten olabilir güç bağlantısını çıkarın power tuşuna iki üç kez basın kasayı açın bios pilini çıkarın ramleri çıkartın ram slotunun içindeki bakır tellere silgi sürün nazikçe fazla bastırmanıza gerek yok. Ramlerden sadece birini takın güç bağlantısını takın ekran kartını ikinci slota (fanın döndüğü slota) takın ekran gelirse kapatıp diğer rami de takarsınız

Ekran kartı fanı zaten gerekli sıcaklığa ulaşmayınca dönmez diye biliyorum tabi her modelde aynı şey olmuyor.

Statik elektrikten olabilir güç bağlantısını çıkarın power tuşuna iki üç kez basın kasayı açın bios pilini çıkarın ramleri çıkartın ram slotunun içindeki bakır tellere silgi sürün nazikçe fazla bastırmanıza gerek yok. Ramlerden sadece birini takın güç bağlantısını takın ekran kartını ikinci slota (fanın döndüğü slota) takın ekran gelirse kapatıp diğer rami de takarsınız
hocam onuda denemiştim önerin için teşekkür ederim maalesef işe yaramadı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,826
Üyeler
189,734
Son üye
Cengiz.turk
Geri