Neler Yeni

Anakartın sorunu nedir ?

TKCN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Muhammed Ali Tekcan
Merhaba arkadaşlar geçenlerde 250 tl ye asus m5a97 rev 1.0 anakart aldım eve gelince fx 6300 işlemcimi ve ekran kartını taktım egzoz fanı işlemci fanı dönüyor fakat ekran kartı fanı dönmüyordu. Bende anakarttaki 2. ekran kartı slotuna taktım kartı bu sefer ekran kartı fanı dönüyor fakat ekran gelmiyor sorunu nedir acaba ? (ram işlemci ekran kartı sağlam)
Anakart üzerinde bip sesi veren speaker varmı bak yoksa taktır. İlk olarak işlemci fanını çıkar elini koy ısınıyor mu kontrol et ısı varsa işlemci sağlamdır. Ramleri çıkar start ver hata kodu şeklinde kesik kesik bip sesi verirse anakart sağlam demektir. En ufak bir bip sesi yoksa anakartı çöpe atabilirsiniz. Bip seslerini aldıktan sonra farklı marka ramler ile test edin. Yine sorununuz devam ediyorsa kuvvetle muhtemel köprü ile pcı yolunda arıza vardır. Tamiri size pahalıya patlar yeni anakart almak daha mantıklıdır. Tabi en son çare yeni anakart almaya kaldıysanız siz çalıştığını gördüğünüz başka bir anakartta işlemci ram ve ekran kartınızı da son bir kontrol edin.

ozgur_m3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
özgür özer
Anakart üzerinde bip sesi veren speaker varmı bak yoksa taktır. İlk olarak işlemci fanını çıkar elini koy ısınıyor mu kontrol et ısı varsa işlemci sağlamdır. Ramleri çıkar start ver hata kodu şeklinde kesik kesik bip sesi verirse anakart sağlam demektir. En ufak bir bip sesi yoksa anakartı çöpe atabilirsiniz. Bip seslerini aldıktan sonra farklı marka ramler ile test edin. Yine sorununuz devam ediyorsa kuvvetle muhtemel köprü ile pcı yolunda arıza vardır. Tamiri size pahalıya patlar yeni anakart almak daha mantıklıdır. Tabi en son çare yeni anakart almaya kaldıysanız siz çalıştığını gördüğünüz başka bir anakartta işlemci ram ve ekran kartınızı da son bir kontrol edin.
anakartta buzzer yok işlemci ısınmıyor

ozgur_m3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
özgür özer
hocam ram ve ekran kartı sağlam fakat elimde fx işlemci açacak am3+ anakart yok yakın çevremdede kimsede yok böyle kalakaldım 1 aydır sistemsizim 250 tl ye aldım kartın dış görünüşünde sıkıntı yoktu eve geldim anakart arızalı adamı aradım iade yaparız rahat ol falan dedi aradan 3 hafta geçti engel atmıs

TKCN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Muhammed Ali Tekcan
hocam ram ve ekran kartı sağlam fakat elimde fx işlemci açacak am3+ anakart yok yakın çevremdede kimsede yok böyle kalakaldım 1 aydır sistemsizim 250 tl ye aldım kartın dış görünüşünde sıkıntı yoktu eve geldim anakart arızalı adamı aradım iade yaparız rahat ol falan dedi aradan 3 hafta geçti engel atmıs
Bu işler böyledir alırken denemek gerekir
İşlemci denen şey kolay kolay bozulacak bir şey değildir ben ona ihtimal vermiyorum ama denemek şart. İşlemcide en ufak ısınma yoksa ya bozuktur ya da değildir, anakart post kontrolünde işlemciye gelmeden bir yerdeki arızadan dolayı kalıyordur. Siz işlemcinizi anakartınızı yanınıza alıp bilgisayarcıları gezeceksiniz. Abi bi görüntü almak için bakabilirmisin şeklinde rica edince ücretsiz yardımcı olurlar. Aklıma başka seçenek gelmedi.

Top Bottom