TKCN
80+
Dahası
Anakart üzerinde bip sesi veren speaker varmı bak yoksa taktır. İlk olarak işlemci fanını çıkar elini koy ısınıyor mu kontrol et ısı varsa işlemci sağlamdır. Ramleri çıkar start ver hata kodu şeklinde kesik kesik bip sesi verirse anakart sağlam demektir. En ufak bir bip sesi yoksa anakartı çöpe atabilirsiniz. Bip seslerini aldıktan sonra farklı marka ramler ile test edin. Yine sorununuz devam ediyorsa kuvvetle muhtemel köprü ile pcı yolunda arıza vardır. Tamiri size pahalıya patlar yeni anakart almak daha mantıklıdır. Tabi en son çare yeni anakart almaya kaldıysanız siz çalıştığını gördüğünüz başka bir anakartta işlemci ram ve ekran kartınızı da son bir kontrol edin.Merhaba arkadaşlar geçenlerde 250 tl ye asus m5a97 rev 1.0 anakart aldım eve gelince fx 6300 işlemcimi ve ekran kartını taktım egzoz fanı işlemci fanı dönüyor fakat ekran kartı fanı dönmüyordu. Bende anakarttaki 2. ekran kartı slotuna taktım kartı bu sefer ekran kartı fanı dönüyor fakat ekran gelmiyor sorunu nedir acaba ? (ram işlemci ekran kartı sağlam)