Neler Yeni

Anakartın sorunu nedir ?

ozgur_m3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
özgür özer
Merhaba arkadaşlar geçenlerde 250 tl ye asus m5a97 rev 1.0 anakart aldım eve gelince fx 6300 işlemcimi ve ekran kartını taktım egzoz fanı işlemci fanı dönüyor fakat ekran kartı fanı dönmüyordu. Bende anakarttaki 2. ekran kartı slotuna taktım kartı bu sefer ekran kartı fanı dönüyor fakat ekran gelmiyor sorunu nedir acaba ? (ram işlemci ekran kartı sağlam)

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
emirhan Demirtaş
1. Pciex soketini diş fırçası yada herhangi bir fırca ile soketin iç kısmının tozlarını al ekran kartının bakır kısmını silgi ile temizle bios sıfırla .Anakart problemli olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Mehmet Ali Çelik
kuzey köprüsünde sıkıntı olabilir anakartınızın sıkıntısı ve belirli bir süre bilgisayar açıldıktan sonra restart atmaya başlıyor mu sistem

MİNKARİ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Tarık HAKYEMEZ
Sorunun anladığım kadarıyla bios üzerinden çözülecek güncel olmayan ya da uyumsuz bir durum söz konusu.

ozgur_m3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
özgür özer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartta Fan Exper desteği varsa kontrol et. Belki bir ısıya ulaştıktan sonra çalışıyordur fan
hocam ekran gelmiyor fan exper olayı olsa yinede bilgisayar açılır ve görüntü verir yinede teşekkür ederim.

ozgur_m3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
özgür özer
Sorunun anladığım kadarıyla bios üzerinden çözülecek güncel olmayan ya da uyumsuz bir durum söz konusu.
bios üzerinden nasıl çözebilirim anakartta one board için vga çıkışıda yok maalesef.

ozgur_m3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
özgür özer
kuzey köprüsünde sıkıntı olabilir anakartınızın sıkıntısı ve belirli bir süre bilgisayar açıldıktan sonra restart atmaya başlıyor mu sistem
hocam maksimum 5 dakika açık kalmıştır zaten ekran yok restartda atmadı

zabnex61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Serdar CANOĞLU
Statik elektrikten olabilir güç bağlantısını çıkarın power tuşuna iki üç kez basın kasayı açın bios pilini çıkarın ramleri çıkartın ram slotunun içindeki bakır tellere silgi sürün nazikçe fazla bastırmanıza gerek yok. Ramlerden sadece birini takın güç bağlantısını takın ekran kartını ikinci slota (fanın döndüğü slota) takın ekran gelirse kapatıp diğer rami de takarsınız

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
Yasin
Ekran kartı fanı zaten gerekli sıcaklığa ulaşmayınca dönmez diye biliyorum tabi her modelde aynı şey olmuyor.

ozgur_m3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
özgür özer
Ekran kartı fanı zaten gerekli sıcaklığa ulaşmayınca dönmez diye biliyorum tabi her modelde aynı şey olmuyor.
hocam onlar yeni kartlarda oluyor genellikle benim şuan kullandığım ekran kartı kart start alır almaz fanlar dönüyor

ozgur_m3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
özgür özer
Statik elektrikten olabilir güç bağlantısını çıkarın power tuşuna iki üç kez basın kasayı açın bios pilini çıkarın ramleri çıkartın ram slotunun içindeki bakır tellere silgi sürün nazikçe fazla bastırmanıza gerek yok. Ramlerden sadece birini takın güç bağlantısını takın ekran kartını ikinci slota (fanın döndüğü slota) takın ekran gelirse kapatıp diğer rami de takarsınız
hocam onuda denemiştim önerin için teşekkür ederim maalesef işe yaramadı

Top Bottom