R7 240 Görüntü Alamama Sorunu

Joanaa

80+
Reaksiyon skoru
14
Merhaba, Foxconn 31 MXP Ana kart,Xeon E5450 işlemci , Aerocool 400W PSU bileşenlerim bunlar, R7 240'ı taktığımda görüntü alamıyorum, eski ekran kartımla görüntü alabiliyorum. İlk denediğimde 1-2 saat görüntü aldım ama sonradan görüntü alamamaya başladım, biosum güncel DDU ile eski sürücüleri kaldırıp yeni sürücüleri kurmuştum. Fanlar dönüyor, klavye ve mouse ışıkları yanıyor ama kabloları kontrol ediniz hatası alıyorum monitörde. Monitörüm VGA monitör acaba o yüzden midir, yoksa anakartla ilgili bir sorun mudur yoksa ekran kartımda mı sorun vardır, başka bir bilgisayarda deneyemiyorum maalesef ekran kartını. Yorumlarınızı, önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim.

Dönüştürücü kullanıyormusunuz ?

Sanırım tek seçenek ekran kartının arızalı olması oluyor :/.
Aldığım kişi sorunu yok yeni denedim demişti halbuki :/ peki hocam ekran kartı arızalı olsa hiç açılmamazlık yapmaz mıydı? sonuçta bir ara görüntü aldım kullandım driverlerini falan kurdum.

Aldığım kişi sorunu yok yeni denedim demişti halbuki :/ peki hocam ekran kartı arızalı olsa hiç açılmamazlık yapmaz mıydı? sonuçta bir ara görüntü aldım kullandım driverlerini falan kurdum.

İşte sorun orda güvenmemek lazım, fırınlanmış ise kısa süreliğine çalışır sonra tekrar fişi çeker, kendiniz test etseydiniz keşke.

Ekran kartını çıkar. Kabloyu anakarta tak. Sistemi aç ve BIOS'tan onboardı tamamen aktif kalacak şekilde aktif et, öne çek. Save al, ardından kapat sistemi. Ekran kartını tak. Kablo yine anakartta kalsın. Sistemi aç ve boot ederse Aygıt Yöneticisini kontrol et. Sistem hiç görmüyorsa bozulmuş olabilir. Sistem hiç boot etmiyorsa eğer aynı yorumu yapabiliriz.

Ekran kartını çıkar. Kabloyu anakarta tak. Sistemi aç ve BIOS'tan onboardı tamamen aktif kalacak şekilde aktif et, öne çek. Save al, ardından kapat sistemi. Ekran kartını tak. Kablo yine anakartta kalsın. Sistemi aç ve boot ederse Aygıt Yöneticisini kontrol et. Sistem hiç görmüyorsa bozulmuş olabilir. Sistem hiç boot etmiyorsa eğer aynı yorumu yapabiliriz.
Bu işlemleri yapmak benim için epey zor olacak ama deneyeceğim hocam teşekkür ederim :D

$ilent'ın dediği gibi reballing işlemi yapılmış olabilir. Bu işlem sonucu kartın ömrünü kestirmek epey zor. Tekrar yapılması gerekebilir. Kartın arkasında vidaların birinde servis bandı olmalı, hala orada mı?

$ilent'ın dediği gibi reballing işlemi yapılmış olabilir. Bu işlem sonucu kartın ömrünü kestirmek epey zor. Tekrar yapılması gerekebilir. Kartın arkasında vidaların birinde servis bandı olmalı, hala orada mı?

Reballing olsa gene iyi olur, direk düz fırınlama yapılmış olabilir oda zaten zaman ayarlı ölüm gibi :/.

Hocam sanırım ASUSTEK COMPUTER INC. yazan bandı söylüyorsunuz evet duruyor.

@$ilent O tarz çılgınlık yapmış mıdır bilmem :D İşinin ehli biriyse bozuk alıp "sözde" tamir edip satmış olabilir.

@Joanaa Ufacık bir bant, arkada bulunan 4 büyük vidanın birinin üstünde olmalı. Duruyorsa iyi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,427
Üyeler
183,427
Son üye
tayfuneser1903
Geri