Bilgisayardan Gelen Ses(Yardım)

Hocam şimdi PUBG de baktım Radeon Software dan fan hızı 1100-1200 rpm arası takılıyordu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@epica59 @Barış Yalçın
O gürültü ses çıkardığında mı 1200rpm?
1200rpm de bu ses gelmez ekran kartından muhtemelen kasadan geliyor çok kaliteli bir kasa değil zaten

O gürültü ses çıkardığında mı 1200rpm?
1200rpm de bu ses gelmez ekran kartından muhtemelen kasadan geliyor çok kaliteli bir kasa değil zaten
Minecraft'ta da aynı rpm ama ses yok oyun esnasında. Sadece oyun açılırken oluyor. Ama tam olarak hangi fan olduğunu saptayamadım.

@Barış Yalçın şimdi afterburner ile baktım ekran kartından ses gelmiyor. Onu kararlaştırdım. Büyük ihtimalle kasa fanından geliyor. Pc'nin içi tozlanmış. Ama benim merak ettiğim kısım şu PUBG oynarken gelen fan sesi neden Minecraft oynarken sık sık gelmiyor? İşlemci fanı desem Minecraft daha fazla işlemci kullanan bir oyun. Sence sebep ne?

@keremcnsz24 Bir yardımcı olabilir misin rica etsem?

@zbabomen bir bakabilir misin?

@EMREG

Bakıyorum dosyaya.

şimdi afterburner ile baktım ekran kartından ses gelmiyor. Onu kararlaştırdım. Büyük ihtimalle kasa fanından geliyor. Pc'nin içi tozlanmış. Ama benim merak ettiğim kısım şu PUBG oynarken gelen fan sesi neden Minecraft oynarken sık sık gelmiyor? İşlemci fanı desem Minecraft daha fazla işlemci kullanan bir oyun. Sence sebep ne?
Minecraft oynarken daha mı serin?
Fanlara bakım yapıyor musunuz?

Yeni aldım zaten yaklaşık 27-28 gün oldu pc'yi ekran kartı takmak harici içini açmadım.

Minecraft oynarken daha mı serin?
Fanlara bakım yapıyor musunuz?
Minecraft oynarken de aynı değerler aşağı yukarı ama ses yok. Oyun açılırken ara sıra oluyor bu ses ama pubg oynarken her 2 saniyede bir.

Yeni aldım zaten yaklaşık 27-28 gün oldu pc'yi ekran kartı takmak harici içini açmadım.

Minecraft oynarken de aynı değerler aşağı yukarı ama ses yok. Oyun açılırken ara sıra oluyor bu ses ama PUBG oynarken her 2 saniyede bir.
Bu oyunları oynayamafıgım için bilgim yok masaüstü kullanmıyorum, ama bu fan sesi.
Kasa mesh değil galiba. Nasıl bu kadar tozlanmış.

Ben pc nin arka fanı olduğunu düşünüyorum. Ama emin değilim hala. Bir de bu sesin zararı var mı yoksa sadece ses mi?
Ben sadece ses olduğunu düşünüyorum tabii fanlar hızlanıyorsa fana zararı olabilir.

Geri