Yardım Kasadaki Fan Sesi

enisberberr

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,078
Merhaba sevgili dostlarım,
Elimde Corsair Spec Delta RGB kasası var ve kasa biraz sesli çalışıyor acaba neden bu kadar sesli çalışıyor ve fan hızlarını nasıl düşürebilirim. Film izlerken biraz rahatsız ediyor açıkçası...

bios tan düşürülür ancak sistem yükte performans sorunları yaratır.

Merhaba,Bios'a girip fan hızını düşürebilirisiniz ama performansı etkileyebilir.
Hocam peki şöyle bir ayar yapabilir miyim
Oyun oynarken (sistem yük altındayken) fanlar yeteri kadar çalışsın
Film izlerken (sistem yük altında değilken) fanlar sessiz çalışsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bios tan düşürülür ancak sistem yükte performans sorunları yaratır.
Hocam peki bazı videolar izlediğimde Abdullah abinin videosunda da gördü kasa sessiz çalışıyor yani yükte değilken ama benim kasa hem yük aldtında iken hem de değilken aynı seste/gürültüde çalışıyor

Hocam peki bazı videolar izlediğimde Abdullah abinin videosunda da gördü kasa sessiz çalışıyor yani yükte değilken ama benim kasa hem yük aldtında iken hem de değilken aynı seste/gürültüde çalışıyor
Videolarda belli bi db ye kadar sesleri almıyorlar belki sana öyle gelebilir aynı kasa modeli olan bir arkadaştan kasa fan hızı değerlerini isteyip karşılaştırabilirsin(aynı zamanda sorunun fanlarından kaynaklıda olabilir).Birde molex bağlantısı sürekli son hız çalışmasına neden olabilir onuda bi kontrol edin derim.

Elimde Corsair Spec Delta RGB kasası var ve kasa biraz sesli çalışıyor acaba neden bu kadar sesli çalışıyor ve fan hızlarını nasıl düşürebilirim. Film izlerken biraz rahatsız ediyor açıkçası...
kardeşim işlemci fanından geliyor olabilir bizde var hiç ses yok

Videolarda belli bi db ye kadar sesleri almıyorlar belki sana öyle gelebilir aynı kasa modeli olan bir arkadaştan kasa fan hızı değerlerini isteyip karşılaştırabilirsin(aynı zamanda sorunun fanlarından kaynaklıda olabilir).Birde molex bağlantısı sürekli son hız çalışmasına neden olabilir onuda bi kontrol edin derim.
Hocam Ben öndeki 3 fanı ve arkadaki egsoz fanını fan çoklayıcı ile direk anakarta bağladım molex kablosuna bağlı değil yani yanlış mı yaptım acaba?

kardeşim işlemci fanından geliyor olabilir bizde var hiç ses yok
Hocam işlemci fanı normalde BİOS ta

Hocam Ben öndeki 3 fanı ve arkadaki egsoz fanını fan çoklayıcı ile direk anakarta bağladım molex kablosuna bağlı değil yani yanlış mı yaptım acaba?

Hocam işlemci fanı normalde BİOS ta
Fan çoklayıcıdanda kaynaklanabilir ancak şöyle denemi öneririm kasa fanıyla egsoz fanını ayır o şekilde tak bakalım ikisi arasında fark varmı ?

Fan çoklayıcıdanda kaynaklanabilir ancak şöyle denemi öneririm kasa fanıyla egsoz fanını ayır o şekilde tak bakalım ikisi arasında fark varmı ?
Hocam kasa fanıyla egsoz fanını ayırdığımda hangisini nereye takacağım bilgilendirebilir misiniz?

Hocam kasa fanıyla egsoz fanını ayırdığımda hangisini nereye takacağım bilgilendirebilir misiniz?
psu da boş yer yok mu ?Birini psu birini anakart

çoklayıcıyı anakarta mı bağladın ?

fanı psu ya bağlarsan sürekli son hız çalışır.Anakart kontrollü olur

Eğer fanlar 4 pinli ise biostan istediğin ayarı çekersin.

Sistem güç seçeneklerinden güç tasarrufu moduna alırsan işlemcinin Ghz değerleri düşecektir ve daha az ısınacaktır. Bu sebeple de fanlar yavaş dönecektir.

Sistem güç seçeneklerinden güç tasarrufu moduna alırsan işlemcinin Ghz değerleri düşecektir ve daha az ısınacaktır. Bu sebeple de fanlar yavaş dönecektir.
Hocam onu yaptığımda oyun içi FPS değerim düşmez mi?

Eğer fanlar 4 pinli ise biostan istediğin ayarı çekersin.
Hocam 3 pinli idi sanırım yanlış hatırlamıyorsam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,147
Üyeler
188,377
Son üye
YooEmoli
Geri