darboğazın nedeni nedir

Froggremann

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
321
Arkadaşlar yardımınız lazım i5 4460 işlemcim var GTX 960 ekran kartım var ve 720p monitör kullanıyorum.Güncel oyunlarda darboğaz ve takılmalar düşük fps alıyorum bu sisteme rx 570 ekran kartı almak mı mantıklı yoksa i7 4770 işlemci almak mı ?Hangisi darboğazı bitirir sonlandırır

Darboğaz işlemcinin, grafik işlemcisinin emirlerini yerine getirememesidir çözünürlükle de ters orantılıdır o sisteme işlemci upgrade yapmalısın umarım sorunun darboğaz olduğundan da eminsindir

Darboğaz işlemcinin, grafik işlemcisinin emirlerini yerine getirememesidir çözünürlükle de ters orantılıdır o sisteme işlemci upgrade yapmalısın umarım sorunun darboğaz olduğundan da eminsindir
hocam darboğazın ne olduğunu biliyorum lakin 720 p ekran kullanmam beni biraz çıkmaza soktu işlemci alsam da düzelir mi diyorsunuz yani

720p olduğu içi oluyor işlemciye fazla yük biniyor normalde işlemci besler fakat 1080p monitör olması lazım

şu an bu bağlantıdan baktığıma göre her hangi bir işlemci darboğazıyla karşılaşmıyorsun ramin düşük olabilir mi veya yazılımsal bir sorun

Arkadaşlar yardımınız lazım i5 4460 işlemcim var GTX 960 ekran kartım var ve 720p monitör kullanıyorum.Güncel oyunlarda darboğaz ve takılmalar düşük fps alıyorum bu sisteme rx 570 ekran kartı almak mı mantıklı yoksa i7 4770 işlemci almak mı ?Hangisi darboğazı bitirir sonlandırır
İ5 4460 gtx 960 a darboğaz yapmaz başka daha yeni bi monitorda 720 768 1080p de oynamayı dene olursa monitörü değiştir

Çözünürlük yükselttikçe darboğaz ihtimali düşüyor mu yoksa artıyor mu merakımdan soruyorum . Bilgilendirirseniz sevinirim

Sorun 720P'de ama GTX 1060 bile besleyebiliyor o işlemci 960 çok hafif darboğaz kolay kolay da olmaz neyse 1080P monitör al pahallı değil.

Çözünürlük yükselttikçe darboğaz ihtimali düşüyor mu yoksa artıyor mu merakımdan soruyorum . Bilgilendirirseniz sevinirim
Çözünürlük arttıkça CPU yükü azalır GPU yükü artar o yüzden de darboğaz olmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,530
Üyeler
190,055
Son üye
Feski76
Geri