Araba sürmenin püf noktaları

Furkan SıRR

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,336
Rehber tadında olacak :D
1. Araba sürmeye ilk defa başlıyorsanız biraz korkma olabilir ya yapamassam rahat olun.
2. Her arabanın bı kavrama noktası vardır kimisi dipde, kimisi yarıda vs.
3. Eğer ki stop etme korkusu varsa debriyaj dan ne kadar hızlı çekerseniz çekin arabaya iyi gaz verdikten sonra sadece patinaj çeker.
4. Yokuşta olursanız el freni kullanın ve unutmayın ne kadar güzel kaldırırsanız kaldırın yokuşta araba gaz yemeli zamanla olacak.
5. Yeni baslayanlar 1 ay boyunca dur kalk yapın artık refleks olacak. Şöyle düşünün insan ilk başta bisiklet binemez o da bunun gibi.
6. Arabanızı tanıyın.
7. Trafiğe çıkarsanız relax olun önceden bol bol antrenman yapın panik olmayın.
8. Bende ilk başta hiç bilmezdim fakat 1 ay sürede çalıştım babamın vesilesiyle şu an 10 defa kaldirsam 2 tane stop olur o da dikkatsizlik ten :D
9. Araba kalkmıyor ben sürmek istemiyorum demeyin çaba harcayın sonunda muradiniza edeceksiniz.
10. Bol bol direksiyon çalışın
11. Arabayı kaldırdın önce gaz verip debriyaj arabanın kavrama noktasına getirin sonra debriyaj dan hemen çekmeyin araba 5sn hareket etsin debriyaj dan öyle tamamen çekin.
12. İlk başta önce gaz verin sonra debriyaj yapın alıştıktan sonra zaten ikili bi şekilde yani aynı anda gaz verip debriyaj yapacaksınız. Umarım faydalı olmuştur.

Hop yanlış bilgilendirmee:
7. maddede kişinin ehliyeti yok neden trafiğe çıksın (ceza yemek isterse denene bilir.)
3 11 ve 12. debriyajdan bahsetmişsin ama araba ya otomatikse?

7. maddede kişinin ehliyeti yok neden trafiğe çıksın (ceza yemek isterse denene bilir.)
Manuel bahsettim, ehliyeti varsa trafiğe çıkabilir ehliyetsiz trafige mi çıkılır

Yanlış bilgilendirme yok konuşmak için konuşma bunu okuyan zaten manuel olduğunu anlayacaktır. Ehliyeti olmayan biride trafiğe cikmaz

Olabilir.

Ehliyeti varsa neden heyecan yapsın heyecan yapacak olsa sınav esnasında yapar.
Dostum cidden cahilsin araba sürmeye ilk başlayınca öyle bı heyecan olur ki bilmiyosan sus

yani bence ilk araba sürmeye manuel arabadan başlamalısınız

Geri