R5 1600AF VS R3 3100

Reaksiyon skoru
13
Merhabalar sevgili forum üyeleri;

Sorum şu,

rx 570 ekran kartı ve b450m anakart aldım.
Bi işlemci alacağım fakat r5 1600af ve r3 3100 arasında kaldım.
Kullanım amacım tamamen oyun ve arada sırada yayın.
Oynadığım oyunlar Knight online, Cs go, Pubg.

Hangi işlemciyi önerirsiniz ve neden ?

Sağlıcakla kalınız...

r3 3100

Sorum şu,

Oynadığım oyunlar Knight online, Cs go, PUBG.

Sağlıcakla kalınız...
Ben 3100 kullanıyorum ve ramlerim 2400 mhz de çalışırken fortnite lobisinde drop giriyodu. Fakat 3200 mhz alınca düzeliyordu yani sanırım 3100 için iyi bir rame ihtiyacın var. 1600af için bir fikrim yok

Ben 3100 kullanıyorum ve ramlerim 2400 mhz de çalışırken fortnite lobisinde drop giriyodu. Fakat 3200 mhz alınca düzeliyordu yani sanırım 3100 için iyi bir rame ihtiyacın var. 1600af için bir fikrim yok
2x8gb 3200 mhz ram var
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

mimarisi daha yeni, transistör boyutu daha az
mimari ve transistörün ne olduğunu bilmiyorum ama araştıracağım. çok teşekkür ederim.

2x8gb 3200 mhz ram var
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

mimari ve transistörün ne olduğunu bilmiyorum ama araştıracağım. çok teşekkür ederim.
transistör boyutu birinde 12nm birinde 7nm bu daha az güçtüketeceği anlamına gelir
mimari ise işlemcideki core yapısının farklı olmasıdır, her yeni nesile geçildiğinde daha da iyileşir ve attığınız 2 işlemci arasın iki nesil fark var

Çoklu çekirdek performansına ihtiyaç duyan ciddi bir iş yapmıyorsan Ryzen 3 3100 alman daha mantıklı olacaktır. Zen 2 mimarisi, overclock performansı ve tekli çekirdek performansından dolayı Ryzen 3 3100 daha mantıklı bir seçim olacaktır.

1600AF, 2600’ün frekans düşürülmüş hali. Sen 1600 AF’ye ortalama bir OC yaparsan gayet güçlü bir işlemci. 3100 de oyun performansında normalde önde (olması gerekiyor, lakin bakalım öyle miymiş) ancak bunu gösterebilmesi için tam yükte güçlü bir ekran kartına ihtiyacı var, ve alacağın ekran kartının çok büyük bir şey olacağını sanmıyorum, 1600AF hala alınır Render yapılacaksa hele zaten tartışmaya gerek bile yok.

Görüldüğü üzere tam yük tam performansta bile neredeyse aynı FPS’leri veriyorlar anlık FPS olarak 3100 bazı oyunlarda yüksek olsa da düzgün incelenirse yüzde ve binde 1’lik FPS’lerinin 1600 AF’ye kıyasla çok daha düşük olduğu görülür. Tabii karar sizin ama 1600AF’ye boş işlemci muamelesi yapmayın artık.

Ve sadece bir ihtimale ama işlemciniz 8 C olarak gelebilir.

Sorum şu,

Oynadığım oyunlar Knight online, Cs go, PUBG.

Sağlıcakla kalınız...
3100 ün tek çekirdek performansı daha iyidir buda cs tarzında oyunlar da avantaj sağlayacaktır ama diğer tarafta çok çekirdek var bunu biraz da sizin kullanım amacınız belirler. Keşke anakart almadan önce 10100f-h410 ikilisine yönelseydiniz oyun performansı daha iyidir.

Geri