Bilgisayar montaj yardım

Svinizin yakınlarında vatan bilgisayar mağzası varmı , varsa gidip bi sorabilirisin ben ayrı yerlerden parça alıcam ve kasayaı nasıl montajlarim bilmiyorum siz yapabilme şansınız varmıdır , diye sorabilirsin
Çok yakında yok arayarak öğrenebilir miyim?

Daha önce sistem montajlamadıysan sıvı soğutma zor olabilir ama youtube da bir sürü video var izleyip yapabilirsin bende oradan öğrendim zaten
Kararsız kaldım biri yap biri yapma diyor 😀
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

3 yaşındaki çocuğa toplatsam bile toplar, korkmana gerek yok, çok basit.
Sıvı soğutmada sıkıntı yaşar mıyım?

Numarası varsa arayadabilirsin
Teşekkürler

3 yaşındaki çocuğa toplatsam bile toplar, korkmana gerek yok çok basit, azcık kendine güvenin olsun, bir şeyleri yapabileceğine inanmazsan hayatının her alanında geri adım atarsın.
Başta öyle düşünüyordum sonra riske atma falan dediler
ailenden biri yardımcı olur, o alttan tutar sen vidalarsın, problem yaşamazsın, zaten önce fanları radyatöre montajlıyorsun sonra onu kasaya takıyorsun, hiç korkmana gerek yok.
Kararsız kaldım. Parçalar bütçem göre pek ucuz değiller. Çöp olmasını istemiyorum

Başta öyle düşünüyordum sonra riske atma falan dediler

Kararsız kaldım. Parçalar bütçem göre pek ucuz değiller. Çöp olmasını istemiyorum
parçalara nazik davrandığın sürece hiç bir şey olmaz, yine de sen bilirsin, ama 2-3 tane detaylı tecnopat montaj videosu izlediysen ne kadar basit olduğunu bilmen lazım, lego yapmak gibi.

Kararsız kaldım biri yap biri yapma diyor 😀

Sıvı soğutmada sıkıntı yaşar mıyım?

Teşekkürler
Sıvı soğutmada bir şey yok aslında
sadece fanları vidalayıp pompayı yerleştireceksşn
Dikkat et her sıvı soğutmanın pompası aynı şeklide takılmaz kullanım kulavuzundan bakmanı öneririm

Daha önce sistem toplamadıysan sıvı soğutma montajlamada zorlanırsın. Ram ve işlemci montajlamak kolay, ekran kartı da aynı şekilde takıyorsun sadece fakat bunların kablolamaları ve sıvı soğutması var. Bu işlerden anlayan bir tanıdığın varsa evine davet et, bir şeyler ikram et, sen izlerken o yapsın. Yoksa da bir bilgisayarcıya götürmelisin.
Hocam bende sistemimi PC'ci toplattım ama şimdi kasamda sorun yaşıyorum malzeme kalitesi kötü camı felan açıldı ayağı çıktı vidaları yalama oldu vesaire vesaire.
Kasamı değiştirip aldığım diğer boş kasaya parçaları aktarmak istiyorum.
Tek korktuğum işlemci takmak işlemci ve anakart takmadım şuana kadar.
Bu ikisini dikkat ederek nasıl takarım neler yapmamam lazım zarar vermemek için?

Hocam bende sistemimi PC'ci toplattım ama şimdi kasamda sorun yaşıyorum malzeme kalitesi kötü camı felan açıldı ayağı çıktı vidaları yalama oldu vesaire vesaire.
Kasamı değiştirip aldığım diğer boş kasaya parçaları aktarmak istiyorum.
Tek korktuğum işlemci takmak işlemci ve anakart takmadım şuana kadar.
Bu ikisini dikkat ederek nasıl takarım neler yapmamam lazım zarar vermemek için?
İşlemciyi takarken pinlere elini değdirme sakın pinler yamulursa sıkıntı işlemci ayağını kaldır sonra işlemciyi sakince yuvaya bırak oturduğun emin ol sonra ayağı kapat bu kadar anakartın üzerinede montaj yaparken anakart kutusunun üzerinde yap gerisi kolay zaten bunlara dikkat et yeter.

Bilgisayar toplamayı düşünüyorum ama montaj hakkında hiç bilgim yok. 2 aydır montaj rehberleri izliyorum az çok bilgi sahibi oldum. Lakin hiç fiziksel deneyimim olmadı. Bazıları sıkıntı çıkar parçalarda bilgisayarcıya götür diyor. Bazıları itopyadan al diyor itopya ayrı rezalet zaten. Ben ne yapmalıyım? Bu parçaları bozar mıyım kendim montajını yapsam?
Parçalar 3060ti
Ryzen 5 5600x
Pf360 sıvı soğutma
Td500 kasa
Samsung 970 evo
ASUS TUF B550
2tb Harddisk
Cruiser Ballistix 3200 Mhz 16 gb
Olacak.
dostum eğer ki kendine güveniyorsan yapabilirsin bende hiç montaj bilgisi olmadan kendi bilgisayarımın bütün montajlamasını kendim yaptım windows kurulumuna kadar her şeyi 1 günde yapıp bitirdim bilgisayar montajlamak göründüğü kadar zor bir şey değil eğer kendine güvenmiyorsan bir bilgisayarcıya götürüp yaptırabilirsin ama ben yaparım diyorsan bu tecrübeyi edinmeni tavsiye ederim çok zevkli bir işlem

Sıvı soğutmada bir şey yok aslında
sadece fanları vidalayıp pompayı yerleştireceksşn
Dikkat et her sıvı soğutmanın pompası aynı şeklide takılmaz kullanım kulavuzundan bakmanı öneririm
Benim aldığım sıvı soğutma oldukça kolay takılıyor aslında. İntel için olan aparatları sikmeye gerek kalmıyor.

A
dostum eğer ki kendine güveniyorsan yapabilirsin bende hiç montaj bilgisi olmadan kendi bilgisayarımın bütün montajlamasını kendim yaptım windows kurulumuna kadar her şeyi 1 günde yapıp bitirdim bilgisayar montajlamak göründüğü kadar zor bir şey değil eğer kendine güvenmiyorsan bir bilgisayarcıya götürüp yaptırabilirsin ama ben yaparım diyorsan bu tecrübeyi edinmeni tavsiye ederim çok zevkli bir işlem
Kendim yapmayı düşünüyordum forumda yapma diyenler oldu. Emin olamadım

İşlemciyi takarken pinlere elini değdirme sakın pinler yamulursa sıkıntı işlemci ayağını kaldır sonra işlemciyi sakince yuvaya bırak oturduğun emin ol sonra ayağı kapat bu kadar anakartın üzerinede montaj yaparken anakart kutusunun üzerinde yap gerisi kolay zaten bunlara dikkat et yeter.
Herkes neden sıvı soğutma takmayı bu kadar abarttı? Gerçekten zor mu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,045
Üyeler
189,963
Son üye
emretrtl
Geri