Android Tapjacking Saldırısı Nedir? - Magisk Tapjacking Blocked

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
Reaksiyon skoru
4,910
Tapjacking Nedir?

Android için tapjacking en anlaşılır tabiri ile "sahte ekran" "sahte dokunmalar" anlamına gelir. Cihazınıza sızıldığında karşı taraf atağa geçtiğinde ekranınızın arkasında görünmez bir ekran oluşturur. Siz gündelik işlerinizi hallederken aslında arkada konumlandırılan (Toast overlay) ikinci ekran aktifleştir ve ruhunuz bile duymadan suç işlemenize, kendinizi ifşalamanıza yol açabilir. Normal şartlarda Android güvenlik yamaları ile bu açığı kapatmaya çalışıyor ancak her seferinde yeni bir açık bulunuyor

Bu sanal dokunmalar rootlu cihazlarda kilitli bir telefona göre çok daha rahat çalışır. Magisk ile bunu engelleyebiliriz,

MagiskManager > Ayarlar > Tapjacking i geçersiz say.

Eline sağlık.

Hadi hayırlı olsun.

99A135A9-C2BC-46B5-AA3E-BB718E0A72B3.jpeg

Siz mi "napim" yazdınız?
Ben yazmıştım. 🙄
Bu kafadan bende istiyorum.
Ne içtiysen bana da ver😎
Tapjacking Nedir?

Android için tapjacking en anlaşılır tabiri ile "sahte ekran" "sahte dokunmalar" anlamına gelir. Cihazınıza sızıldığında karşı taraf atağa geçtiğinde ekranınızın arkasında görünmez bir ekran oluşturur. Siz gündelik işlerinizi hallederken aslında arkada konumlandırılan (Toast overlay) ikinci ekran aktifleştir ve ruhunuz bile duymadan suç işlemenize, kendinizi ifşalamanıza yol açabilir. Normal şartlarda Android güvenlik yamaları ile bu açığı kapatmaya çalışıyor ancak her seferinde yeni bir açık bulunuyor

Bu sanal dokunmalar rootlu cihazlarda kilitli bir telefona göre çok daha rahat çalışır. Magisk ile bunu engelleyebiliriz,

MagiskManager > Ayarlar > Tapjacking i geçersiz say.
Güzel olmuş. Eline sağlık.

Virüsler nereden bulaşıyor peki?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,526
Üyeler
187,954
Son üye
Spider-Man
Geri