Ryzen 5 2600 için sıvı soğutma

metehan44

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
322
Merhaba arkadaşlar. Stok fan çok sesli çalışıyor ve görünüş olarak kötü duruyor. Kule tipi soğutucuları hiç sevmediğim için sıvı soğutmaya yöneldim. Sizce nasıl bir ürün almalıyım 800 tl bütçem var işlemcim R5 2600. Aslında bu işlemciye sıvı soğutma gereksiz ama görünüş olarak hoş durduğundan tercih ediyorum. Sizce daha az bütçe ile 120MM alıp parayı cebime mi koysam yoksa 800 TL bütçenin tamamına 240MM bir ürün mü alsam. Önerilerinizi bekliyorum. Çok teşekkürler.

(Ayrıca Thermaltake TH240 hakkında bilgisi olan veya kullanmış olan arkadaşlarım görüşlerini belirtirse çok sevinirim 811 TL şuan :D)

Ben böyle bir İşlemciye Sıvı Soğutma almayı doğru bulmuyorum.
Tabii O.C vs. yapacaksanız işler değişir.
İşlemciyi satıp yeni İşlemciye geçmek daha iyi olacaktır.

Siz sisteme gereğinden fazla harcama yapmışsınız zaten. Kasanız destekliyor ise koyun 360mm alın.
360 destekliyor fakat hdd denk geliyor.
Kasanız nedir?
Thermaltake V200 TG
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben böyle bir İşlemciye Sıvı Soğutma almayı doğru bulmuyorum.
Tabii O.C vs. yapacaksanız işler değişir.
İşlemciyi satıp yeni İşlemciye geçmek daha iyi olacaktır.
İşlemci beni idare ediyor. Birde inanın hiç satma işleri ile uğraşasım yok :D oynadığım en ağır oyun Forza Horizon 4 :D Kule tipi soğutmalar çok hoşuma gitmiyor. 120MM işimi görür mü acaba. 800 TL az para değil :D

360 destekliyor fakat hdd denk geliyor.

Thermaltake V200 TG

İşlemci beni idare ediyor. Birde inanın hiç satma işleri ile uğraşasım yok :D oynadığım en ağır oyun Forza Horizon 4 :D
O kasa sıvı soğutma desteği olarak çok kıt. Kasa değişin bence ilk. Daha çok faydası olur.

O kasa sıvı soğutma desteği olarak çok kıt. Kasa değişin bence ilk. Daha çok faydası olur.
Ön tarafa 240 taksam yeter. 120 ile farkı olmasa 120 alıp koymuştum şuan. Kasam kötü farkındayım ama kasayı boşa çıkarmak istemiyorum. Bilgisayarı çok sık kullanıyorum genellikle kodlama, oyun için kullanıyorum. Beni götürüyor ya. Peki sizce 120MM işimi görür mü ?

Şuna bakabilirsin.
Amazon sağlam ama yurtdışı ürün garanti olayıları nasıl işliyor bilginiz var mı ?

Ön tarafa 240 taksam yeter. 120 ile farkı olmasa 120 alıp koymuştum şuan. Kasam kötü farkındayım ama kasayı boşa çıkarmak istemiyorum. Bilgisayarı çok sık kullanıyorum genellikle kodlama, oyun için kullanıyorum. Beni götürüyor ya. Peki sizce 120MM işimi görür mü ?
O işlemci için aslında SE-224-XT-R bile yeter de kule tipi sevmiyormuşsun.

Çok kötü durmuyor mu ya kule tipleri kasada kocaman bi metal duruyor. Çok hoşlanmıyorum. Bütün fanlar argb görüntüyü kapatıyor biraz :D
ARGB bir kule tipi de alabilirsin. Uygun fiyata Wraith Prism bulursan o bile düşünülebilir. 2600 için cidden yatırım yapmaya değmez. Tabii geleceği düşünüyorsan sıvı soğutma alınabilir.

ARGB bir kule tipi de alabilirsin. Uygun fiyata Wraith Prism bulursan o bile düşünülebilir. 2600 için cidden yatırım yapmaya değmez. Tabii geleceği düşünüyorsan sıvı soğutma alınabilir.
Şimdi bakıyordum argb kule tiplerine neredeyse 120 mm ile aynı fiyattalar. Bilgisayarda sadece cs:go gta 5 vb oyunlar oynuyorum. Bu oyunlar ortalamanın altı bir sistemde bile oynanabilecek oyunlar bu nedenle uzun vadede işlemciye ihtiyacım olacağını düşünmüyorum. Zaten sıvı soğutmanın üzerine para konsa yeni bir işlemci alınıyor ama sıvı soğutma alırsam ileride bir akrabam ile işlemci getirtebilirim. Bilmiyorum kafam çok karıştı stok mu bıraksam acaba :D

Şimdi bakıyordum argb kule tiplerine neredeyse 120 mm ile aynı fiyattalar. Bilgisayarda sadece cs:go gta 5 vb oyunlar oynuyorum. Bu oyunlar ortalamanın altı bir sistemde bile oynanabilecek oyunlar bu nedenle uzun vadede işlemciye ihtiyacım olacağını düşünmüyorum. Zaten sıvı soğutmanın üzerine para konsa yeni bir işlemci alınıyor ama sıvı soğutma alırsam ileride bir akrabam ile işlemci getirtebilirim. Bilmiyorum kafam çok karıştı stok mu bıraksam acaba :D
Bence 800 TL bütçenin üstüne kasanızı satın 350-400 TL'ye, 1200 TL bütçeye kasa + kule tipi alın geçin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,510
Üyeler
186,502
Son üye
FFberat
Geri