@RevDeisDouİşlemcime OC yapmak istiyorum konulara az biraz sahibim sizce hangi voltaj değerinden başlatabilirim testlerimi
Soğutucum tower soğutucu sıcaklık konusunda sıkınıt olmaz
https://www.hepsiburada.com/snowman-t6-ultra-6-bakir-kanalli-rainbow-cooler-fan-pm-HB00000UVGM7 işlemci silikonuna nasıl bakıyoruz hocamSoğutucunuz nedir? İşlemci silikonu nedir?
yapmadımCTR testi yaptınız mı?
BIOS'a girin, F7 basın Advenced menüye giriş yapın. AMD CBS kısmından Core Performance Boost'u disable yapın. F10 basıp kaydedip çıkın.https://www.hepsiburada.com/snowman-t6-ultra-6-bakir-kanalli-rainbow-cooler-fan-pm-HB00000UVGM7 işlemci silikonuna nasıl bakıyoruz hocam
forum.donanimarsivi.com
hocam vanguard dediğin şu Valorant ın anti hile yazılımı değil miBIOS'a girin, F7 basın Advenced menüye giriş yapın. AMD CBS kısmından Core Performance Boost'u disable yapın. F10 basıp kaydedip çıkın.
Ardından şu testi yapın;
Eğer bilgisayarınızda Vanguard varsa kaldırın.Rehber - [Outdated]Ryzen ClockTuner ile Tek Tıkla İşlemcinizin Overclock Performansını Öğrenin!
Uygulama Ryzen işlemcinize 1-2 işlem uygulayarak OC kapasitesini öğrenmemizi sağlıyor. Peki bunun için neye İhtiyacımız var: (İndirmek için isimlerine basın) Şartlar: B450 ve üstü anakart gerekir. Bazı B350 anakartlarda çalışmasa bile %85' inde çalışıyor. -Ryzen Master (Kapalı olsa da olur...forum.donanimarsivi.com
Evet. O CTR'ı engelliyor.hocam vanguard dediğin şu Valorant ın anti hile yazılımı değil mi
Test uzun sürerse anlayın ki iyi bir silikon gelecektir.Tamamdır hocam ben bi 15 dk ya halledeyim
Hocam benim test CTR 2.0 da sapıtmıştı. Ne kadar kalite varsa sırasıyla hepsini buldu resmen. Ben de stabil OC olarak kullandığım 4.3 GHZ 1.25v değerlerine göre tahminde bulundum. Bronze simple diye düşünmüştüm. Doğru mudur?Test uzun sürerse anlayın ki iyi bir silikon gelecektir.
Bronz değil silver bence. Bende bronz silikon kullanıyorum. 1.35V'da anca 4.3GHz yiyor.Hocam benim test CTR 2.0 da sapıtmıştı. Ne kadar kalite varsa sırasıyla hepsini buldu resmen. Ben de stabil OC olarak kullandığım 4.3 GHZ 1.25v değerlerine göre tahminde bulundum. Bronze simple diye düşünmüştüm. Doğru mudur?
Teşekkür ederim hocam. Gold olmadığı kesindi de. İçime su serptiniz.Bronz değil silver bence. Bende bronz silikon kullanıyorum. 1.35V'da anca 4.3GHz yiyor.