Türkiye'de Yasaklanan Oyun

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
17,129
Merhaba arkadaşlar. Bu eski bir haber ama sizin de görüşlerinizi merak ettiğim için konuyu açıyorum. 2020 yılında Tell Me Why adlı bir oyun piyasaya çıkmış. Yapımcısı Dontnod. Yani hepimizin bildiği Life is Strange oyununu yapan şirket. Life is Strange tarzı hikayeli bir oyun. Oldukça güzel bir hikayesi olduğunu duydum merak ettim. Steam sayfasına girdim oyun yok. Sonra araştırdım ki Türkiye dahil birçok orta doğu ülkesinde oyun yasaklanmış. Sebebi ise transseksüel bir karakter içermesi. O kadar saçma buldum ki yani bir oyunu sırf trans karakter var diye yasaklamak ne bileyim bu kadar da olmaz ya. Ülkede o kadar sorun var adamların ilgilendikleri şeye bak. Eğlenceyi kısıtlıyorlar. Oyunu şu an torrentten korsan indiriyorum. Başka çare yok.

Steam Sayfası: https://store.steampowered.com/app/1180660/Tell_Me_Why/

Fragman:

+18 damgası vurup geçebilirlerdi.
Fakat korsan bulduysan sorun yok.(y)
Komik olan da bu ya zaten. Neredeyse bütün oyunlar +18. Şiddet var çıplaklık var. Onlara bir şey yok ama trans karakter olunca yasak. E The Last of Us 2 de yasaklansın o zaman. Onda da eşcinsellik var.

Merhaba arkadaşlar. Bu eski bir haber ama sizin de görüşlerinizi merak ettiğim için konuyu açıyorum. 2020 yılında Tell Me Why adlı bir oyun piyasaya çıkmış. Yapımcısı Dontnod. Yani hepimizin bildiği Life is Strange oyununu yapan şirket. Life is Strange tarzı hikayeli bir oyun. Oldukça güzel bir hikayesi olduğunu duydum merak ettim. Steam sayfasına girdim oyun yok. Sonra araştırdım ki Türkiye dahil birçok orta doğu ülkesinde oyun yasaklanmış. Sebebi ise transseksüel bir karakter içermesi. O kadar saçma buldum ki yani bir oyunu sırf trans karakter var diye yasaklamak ne bileyim bu kadar da olmaz ya. Ülkede o kadar sorun var adamların ilgilendikleri şeye bak. Eğlenceyi kısıtlıyorlar. Oyunu şu an torrentten korsan indiriyorum. Başka çare yok.

Fragman:
Türkiyeye hoşgeldin evlat

Fragman:
Steamde bir ton hentai oyunu var garip o.O2

klasik tr

Komik olan da bu ya zaten. Neredeyse bütün oyunlar +18. Şiddet var çıplaklık var. Onlara bir şey yok ama trans karakter olunca yasak. E The Last of Us 2 de yasaklansın o zaman. Onda da eşcinsellik var.
The last of us 2 yasaklanırsa ülkeyi başlarına yıkarım o.O2

Ülkede oyunun içerdiği içeriklerden tonlarca bulunuyor önce gerçekleri yasaklamak yerine oyunda ki olayları görüp yasaklıyorlar.
Komik.

E iyide filmlerde de eş cinseller oluyor yani olmuyormu ? Bence başka bir şeyden dolayı yasaklanmış olmalı
videoyu izlemedim ama

Türkiyede yasaklanmadı. Yapımcısı Türkiyeye çıkarmak istemediği için çıkmadı.

Türkiyede yasaklanmadı. Yapımcısı Türkiyeye çıkarmak istemediği için çıkmadı.
Kaynak ? Ben her yerde yasaklı diye okudum. Ayrıca ilk çıktığında Steam'de varmış TR'de kullanılabiliyormuş. Yapımcı TR'ye çıkardı yani sonradan yasaklandı.

Kaynak ? Ben her yerde yasaklı diye okudum.
Ben de tam tersi yapımcı çıkarmadı diye duydum. Bakıyorum şimdi hangisinin doğru olduğuna. Ama yasaklanacağını sanmıyorum o zaman Last Of Us 2'de yasaklanmalı. Hem Türkiye resmi olarak LGBT'ye karşı değil diye biliyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,334
Üyeler
184,772
Son üye
yigithan01
Geri