550-600Tl SSD Önerisi ve HDD Hakkında Bilgi

Bunu yazdım başka öneri var mı? WD'nin mesela
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yazma hızı fena düşüyormuş. Yükte sıcaklık değerleri nasıl?
Sıcaklık değerlerini ölçmedim. Sadece okuma yazma hızlarına baktım %94 doldurdum. 3500 küsür okuma 600 küsür yazma oldu. Çok düşüyor

Bildiğim kadarıyla CS3030'da ısı sensörü yok. Yazılım ile 30 derece sabitlenmişti.

WD'nin 2TB 7200RPM diski pek yok. P300 o bütçede en iyisi.
Benim sıcaklığı görmem lazım ya

Hocam 2 TB Barracuda TBW SMR olduğu için 10 TB'den sonra fişi çekiyor. Toshiba 2 TB P300 için ne düşünürsünüz? 300 TBW ömrü vardı.

Merhabalar. 550-600 civarı yüksek TBW'a sahip, kronik sorunu olmayan bir SSD önerebilir misiniz -a200 dışında-? SSD'nin nvme olması ilk tercihimdir. Uzun süre kullanmak istiyorum. Çok veri yazılacak.
Bir de 500TL 2TB HHD alacağım. Bu modeli tercih ediyorum:
Nasıldır? Kaç TBW ömrü var?
@keremcnsz24
Patroit Burst 480 GB

Sıcaklık değerlerini ölçmedim. Sadece okuma yazma hızlarına baktım %94 doldurdum. 3500 küsür okuma 600 küsür yazma oldu. Çok düşüyor
Önbellek dolmuştur. Yazma hızı düştüyse sorun genelde önbelleğin dolması ile alakalı oluyor.
Benim sıcaklığı görmem lazım ya
Isı sensörü konusunda emin değilim hocam. Kullanan arkadaşım da yok maalesef, bir yerden öyle duymuştum sadece.

Patroit Burst 480 GB
dostum 600TL bütçeye 450TL SSD önermek akıl işi değil ki yazıda nvme ilk tercihim diye belirtmişim.

Isı sensörü konusunda emin değilim hocam. Kullanan arkadaşım da yok maalesef, bir yerden öyle duymuştum sadece.
farming yapacağım, gerekli o biraz incelemelere bakayım. Başka öneri var mı?

@keremcnsz24 hocam kullanıyor isen yükte sıcaklık değerlerini söyler misin?
500 GB modeli; daha yüksek hızları, daha fazla DRAM kapasitesi, daha fazla TBW'si ile daha çekici.

500 GB modeli; daha yüksek hızları, daha fazla DRAM kapasitesi, daha fazla TBW'si ile daha çekici.
SSD'lerde risk oluşturan sıcaklıklar kaç derece? Bir de HDD olarak sen ne önerirsin?

Siz böyle bir şey yaşadınız mı ? @keremcnsz24

1619005110539.png

PNY CS3030 SSD

Önbellek dolmuştur. Yazma hızı düştüyse sorun genelde önbelleğin dolması ile alakalı oluyor.

ön bellek nasıl temizlenir ?

SSD'lerde risk oluşturan sıcaklıklar kaç derece? Bir de HDD olarak sen ne önerirsin?
Maalesef, HDD olarak P300'e kaldık. WD Blue, yok. 2 TB Barracuda ise önermem.
Çoğu SSD'nin teknik özellik sayfasında 70 dereceye kadar kullanılabileceği belirtilir.
PNY CS3030'da da öyle, kaldı ki o sıcaklıklara hiç çıkmıyor. Detaylarına, ulaşabilirsiniz.

Geri