Foruma Eklenmesini İstediğim Kurallar

34480

80+ Platinum
En İyi Cevap
23
Reaksiyon skoru
35,052
1. "Çözüldü" yazıp çözümü yazmamak.
2. Konuda daha önce yazılmış bir mesajı tekrar yazmak yerine "Beğen" butonunu kullanın.
3. İmzayı referans göstermek.
4. Spoiler butonunu kullanmadan spoiler vermek.
5. Herhangi bir kuralı ihlal eden kullanıcıları uyarmak yerine raporlayın.
6. Var olan konu ile alakasız sorularınızı var olan konu altında sormak yerine yeni konu oluşturup sorun.

Bence eklenmeliler. Özellikle de 1 ve 2. Çözüm yazılmalı, yazmayanlara ceza verilmeli. Böylece başkaları bir sürü forumu dolaşmak zorunda kalmaz ve konu hortlatmaz. Konularda da sürekli önce yazılan mesajı biraz değiştirip mesaj kasmaya çalışanlar var.

Hepsine katılıyorum fakat 5. Olana ek olarak yanlış cevap veren arkadaşı bilgilendirmek manasında uyarmak da mantıklı hem rapor hem uyarı.

Katılıyorum.

2. Konuda daha önce yazılmış bir mesajı tekrar yazmak yerine "Beğen" butonunu kullanın.
6. Var olan konu ile alakasız sorularınızı var olan konu altında sormak yerine yeni konu oluşturup sorun.

Bence eklenmeliler. Özellikle de 1 ve 2. Çözüm yazılmalı, yazmayanlara ceza verilmeli. Böylece başkaları bir sürü forumu dolaşmak zorunda kalmaz ve konu hortlatmaz. Konularda da sürekli önce yazılan mesajı biraz değiştirip mesaj kasmaya çalışanlar var.
2. madde biraz saçma olmuş. Neden diye soracak olursanız bazı konular çok fazla sayfaya sahip olabiliyor. Ve ben bu forumda o sayfalara teker teker bakabilecek bir kişiyi tanımıyorum.

Şimdi herkes katılıyorum yazcak ve jokerin şarkısının tiktoka düşmesi gibi olcak

2. madde biraz saçma olmuş. Neden diye soracak olursanız bazı konular çok fazla sayfaya sahip olabiliyor. Ve ben bu forumda o sayfalara teker teker bakabilecek bir kişiyi tanımıyorum.
Çok fazla sayfaya sahip olan konular çözülmüş oluyor zaten çoğu zaman.

Hiç olmazsa 5 kişi filan arka arkaya aynı şeyi söyleyeceğine ilk denen şeyi beğense daha mantıklı olur.

Çok fazla sayfaya sahip olan konular çözülmüş oluyor zaten çoğu zaman.
Ancak bu hiçbir zaman %100 olmuyor. Hatta bazı konularda çözüm olan cevap çok uzun süreler sonra bile gelebiliyor. Ve bunu birisi göremediğinden uyarı alması mantıksız olur.

Bence olması gereken bir şey, bu forumlar sadece konu açanın yararı için olmamalı.
Ve nelerin çözümünün yazılıp nelerin çözümünün yazılmayacağıda çok muhim. Mouse önerisi isteyen biri Mouseyi alınca ''Şu şu mouseyi aldım'' yazarsa garip olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,139
Üyeler
187,456
Son üye
Enes2e
Geri