TahaCel
80+ Platinum
Dahası
tüm yazdığın olaylar kullanıcıların kendine kalmalı yoksa forumdan soğurlar1. "Çözüldü" yazıp çözümü yazmamak.
2. Konuda daha önce yazılmış bir mesajı tekrar yazmak yerine "Beğen" butonunu kullanın.
3. İmzayı referans göstermek.
4. Spoiler butonunu kullanmadan spoiler vermek.
5. Herhangi bir kuralı ihlal eden kullanıcıları uyarmak yerine raporlayın.
6. Var olan konu ile alakasız sorularınızı var olan konu altında sormak yerine yeni konu oluşturup sorun.
Bence eklenmeliler. Özellikle de 1 ve 2. Çözüm yazılmalı, yazmayanlara ceza verilmeli. Böylece başkaları bir sürü forumu dolaşmak zorunda kalmaz ve konu hortlatmaz. Konularda da sürekli önce yazılan mesajı biraz değiştirip mesaj kasmaya çalışanlar var.
2. Mesaj kasmaya çalışanları engeller.2. ve 5. kurallara asla katılmıyorum.
Doğru düzgün kural olmadığı için forumdan soğuyan bir sürü kişi de var.tüm yazdığın olaylar kullanıcıların kendine kalmalı yoksa forumdan soğurlar
mouse önerisi çözülecek bir konu tipi değil zaten. Daha çok teknik veya yazılımsal konularda çözüm yazılır.Ve nelerin çözümünün yazılıp nelerin çözümünün yazılmayacağıda çok muhim. Mouse önerisi isteyen biri Mouseyi alınca ''Şu şu mouseyi aldım'' yazarsa garip olur.
memet abi galpAaa kitlenmemiş konu. Daha demin kitlendiydi.
3. kesinlikle gelmeli, konuya 5 yıl sonra bakılmasını engelliyor mesela.1. "Çözüldü" yazıp çözümü yazmamak.
2. Konuda daha önce yazılmış bir mesajı tekrar yazmak yerine "Beğen" butonunu kullanın.
3. İmzayı referans göstermek.
4. Spoiler butonunu kullanmadan spoiler vermek.
5. Herhangi bir kuralı ihlal eden kullanıcıları uyarmak yerine raporlayın.
6. Var olan konu ile alakasız sorularınızı var olan konu altında sormak yerine yeni konu oluşturup sorun.
Bence eklenmeliler. Özellikle de 1 ve 2. Çözüm yazılmalı, yazmayanlara ceza verilmeli. Böylece başkaları bir sürü forumu dolaşmak zorunda kalmaz ve konu hortlatmaz. Konularda da sürekli önce yazılan mesajı biraz değiştirip mesaj kasmaya çalışanlar var.
Daha önce de bahsettim ama yine bahsedeceğim, bazı konular çok fazla sayfaya sahip olabiliyor, ve ben bu forumda o sayfalara teker teker bakabilecek bir kişiyi tanımıyorum. O sayfaların arasından birinde çözüm olan mesaj varsa ve bunu kullanıcı göremediyse onu cezalandırmak mantıksız olur. Zaten burada çoğumuzun amacı insanlara yardımcı olmak ve yardımcı olmamızı zorlaştıracak şeyler yapmamalıyız.2. Mesaj kasmaya çalışanları engeller.
5. Moderatörlük taslamak doğru bir hareket değildir. Madem biz uyaracağız neden moderatör var?
Hepsini kabul etmek zorunda değilsiniz. En azından bir kısmını gözden geçirin, forumda düzen azıcık otursa başka bir eksiği kalmayacak.Her şeye ceza, uyarı verilen bir forum olmayacağız, bunların reddedilmesi gayet doğal.
Bu gerçekten çok olmaya başladı. Size katılıyorum hocam.2. Konuda daha önce yazılmış bir mesajı tekrar yazmak yerine "Beğen" butonunu kullanın.