Neler Yeni

Foruma Eklenmesini İstediğim Kurallar

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,427
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Her şeye ceza, uyarı verilen bir forum olmayacağız, bunların reddedilmesi gayet doğal.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
1. "Çözüldü" yazıp çözümü yazmamak.
2. Konuda daha önce yazılmış bir mesajı tekrar yazmak yerine "Beğen" butonunu kullanın.
3. İmzayı referans göstermek.
4. Spoiler butonunu kullanmadan spoiler vermek.
5. Herhangi bir kuralı ihlal eden kullanıcıları uyarmak yerine raporlayın.
6. Var olan konu ile alakasız sorularınızı var olan konu altında sormak yerine yeni konu oluşturup sorun.

Bence eklenmeliler. Özellikle de 1 ve 2. Çözüm yazılmalı, yazmayanlara ceza verilmeli. Böylece başkaları bir sürü forumu dolaşmak zorunda kalmaz ve konu hortlatmaz. Konularda da sürekli önce yazılan mesajı biraz değiştirip mesaj kasmaya çalışanlar var.
tüm yazdığın olaylar kullanıcıların kendine kalmalı yoksa forumdan soğurlar

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
2. ve 5. kurallara asla katılmıyorum.
2. Mesaj kasmaya çalışanları engeller.
5. Moderatörlük taslamak doğru bir hareket değildir. Madem biz uyaracağız neden moderatör var?

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ve nelerin çözümünün yazılıp nelerin çözümünün yazılmayacağıda çok muhim. Mouse önerisi isteyen biri Mouseyi alınca ''Şu şu mouseyi aldım'' yazarsa garip olur.
mouse önerisi çözülecek bir konu tipi değil zaten. Daha çok teknik veya yazılımsal konularda çözüm yazılır.

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
1. "Çözüldü" yazıp çözümü yazmamak.
2. Konuda daha önce yazılmış bir mesajı tekrar yazmak yerine "Beğen" butonunu kullanın.
3. İmzayı referans göstermek.
4. Spoiler butonunu kullanmadan spoiler vermek.
5. Herhangi bir kuralı ihlal eden kullanıcıları uyarmak yerine raporlayın.
6. Var olan konu ile alakasız sorularınızı var olan konu altında sormak yerine yeni konu oluşturup sorun.

Bence eklenmeliler. Özellikle de 1 ve 2. Çözüm yazılmalı, yazmayanlara ceza verilmeli. Böylece başkaları bir sürü forumu dolaşmak zorunda kalmaz ve konu hortlatmaz. Konularda da sürekli önce yazılan mesajı biraz değiştirip mesaj kasmaya çalışanlar var.
3. kesinlikle gelmeli, konuya 5 yıl sonra bakılmasını engelliyor mesela.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Konu kilitlenmediyse yönetimden birileri katılıyor gibime geldi.

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
2. Mesaj kasmaya çalışanları engeller.
5. Moderatörlük taslamak doğru bir hareket değildir. Madem biz uyaracağız neden moderatör var?
Daha önce de bahsettim ama yine bahsedeceğim, bazı konular çok fazla sayfaya sahip olabiliyor, ve ben bu forumda o sayfalara teker teker bakabilecek bir kişiyi tanımıyorum. O sayfaların arasından birinde çözüm olan mesaj varsa ve bunu kullanıcı göremediyse onu cezalandırmak mantıksız olur. Zaten burada çoğumuzun amacı insanlara yardımcı olmak ve yardımcı olmamızı zorlaştıracak şeyler yapmamalıyız.

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
Her şeye ceza, uyarı verilen bir forum olmayacağız, bunların reddedilmesi gayet doğal.
Hepsini kabul etmek zorunda değilsiniz. En azından bir kısmını gözden geçirin, forumda düzen azıcık otursa başka bir eksiği kalmayacak.

Top Bottom