Neler Yeni

Foruma Eklenmesini İstediğim Kurallar

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
Daha önce de bahsettim ama yine bahsedeceğim, bazı konular çok fazla sayfaya sahip olabiliyor, ve ben bu forumda o sayfalara teker teker bakabilecek bir kişiyi tanımıyorum. O sayfaların arasından birinde çözüm olan mesaj varsa ve bunu kullanıcı göremediyse onu cezalandırmak mantıksız olur. Zaten burada çoğumuzun amacı insanlara yardımcı olmak ve yardımcı olmamızı zorlaştıracak şeyler yapmamalıyız.
Onlardan bahsetmiyoruz, konu bir sayfayaken direk üstekilerin mesajını kopyalayıp yazanlar var.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Daha önce de bahsettim ama yine bahsedeceğim, bazı konular çok fazla sayfaya sahip olabiliyor, ve ben bu forumda o sayfalara teker teker bakabilecek bir kişiyi tanımıyorum. O sayfaların arasından birinde çözüm olan mesaj varsa ve bunu kullanıcı göremediyse onu cezalandırmak mantıksız olur. Zaten burada çoğumuzun amacı insanlara yardımcı olmak ve yardımcı olmamızı zorlaştıracak şeyler yapmamalıyız.
Ağzından bal damlıyor :D
D.A forumu ayıran özelliklerden birisi zaten çok sıkı olmaması. Amacımız insanlara yardım etmek mi yoksa gösteriş yapmak mı anlamıyorum:D

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Hepsini kabul etmek zorunda değilsiniz. En azından bir kısmını gözden geçirin, forumda düzen azıcık otursa başka bir eksiği kalmayacak.
ama böyle küçük şeylerden dolayı belli bir kesim ceza yiyince forum rahat olunması gereken bir yerden artık dönüşüp disiplinin sert olduğu bir ortam gibi gözükecek ve bu da çok büyük bir kesimin gözünde forumu kötü bırakacaktır.

e_mir

80+ Gold
En İyi Cevap
2

2. Mesaj kasmaya çalışanları engeller.
5. Moderatörlük taslamak doğru bir hareket değildir. Madem biz uyaracağız neden moderatör var?
2. kural için bazı konular uzuyor ve ayrıca sen kimin ne yazdığını görmüyorsun direk tak diye yazıyorsun.
5. kural ise örneğin foruma yeni başlamış birine direk uyarı atarsan hoşunuza gider mi?
Forum yardımlaşmak için.

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Onlardan bahsetmiyoruz, konu bir sayfayaken direk üstekilerin mesajını kopyalayıp yazanlar var.
Bu pek hoş bir şey değil doğru. Ancak bu kopyalayanlarda rapor olayına girmeye çalışsak mesela X konusunun cevabına iki kişi "evet" dediyse 2. diyenin banlanması gibi bir durum çıkar ortaya ki bu 2. kişinin daha kopyalayıp kopyalamadığına dair bir kanıt bile yok elde. Ayrıca üstteki kişilerin yorumuna güvenmek pek doğru bir şey değildir çünkü üstteki yanlış bilgi veriyorsa siz de verirsiniz ve sadece bir raporla uyarı alırsınız.

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
ama böyle küçük şeylerden dolayı belli bir kesim ceza yiyince forum rahat olunması gereken bir yerden artık dönüşüp disiplinin sert olduğu bir ortam gibi gözükecek ve bu da çok büyük bir kesimin gözünde forumu kötü bırakacaktır.
Technopat zirvede oynuyor şuan. Onun kadar abartılsın demiyoruz zaten.
2. kural için bazı konular uzuyor ve ayrıca sen kimin ne yazdığını görmüyorsun direk tak diye yazıyorsun.
5. kural ise örneğin foruma yeni başlamış birine direk uyarı atarsan hoşunuza gider mi?
Forum yardımlaşmak için.
Bahsettim. Ayrıca 100 mesaj altı kişilere direk uyarı atılmıyor.

34480

80+ Platinum
En İyi Cevap
23
Forum yardımlaşmak için.
Kural ihlali yapan üyeyi uyarmak, yardım etmek mi?
Bu pek hoş bir şey değil doğru. Ancak bu kopyalayanlarda rapor olayına girmeye çalışsak mesela X konusunun cevabına iki kişi "evet" dediyse 2. diyenin banlanması gibi bir durum çıkar ortaya ki bu 2. kişinin daha kopyalayıp kopyalamadığına dair bir kanıt bile yok elde. Ayrıca üstteki kişilerin yorumuna güvenmek pek doğru bir şey değildir çünkü üstteki yanlış bilgi veriyorsa siz de verirsiniz ve sadece bir raporla uyarı alırsınız.
Süre farkı azsa uyarı verilmez.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Güzel kurallar

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Kural ihlali yapan üyeyi uyarmak, yardım etmek mi?

Süre farkı azsa uyarı verilmez.
Ancak süre farkı olsa bile sonraki yazan kişinin kopyalayıp kopyalamadığına dair elde bir kanıt yokken uyarı verilmesi saçma olur. Ki zaten üstteki mesajımda üstteki birisinin mesajına neden güvenmemeniz gerektiğini açıkladım. Dediğim gibi burada çoğumuzun amacı insanları bilgilendirmek, ve eğer dediğini yaparsak yardım etme işini zorlaştırmış oluruz.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Hiç olmazsa 1-3 olmalı bence.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR