Babamı Sınavlara Girmemem İçin Nasıl İkna Edebilirim?

Reaksiyon skoru
61
Arkadaşlar liselerde sınavlara isteyen giriyor girmek istemeyenin ise 1. Dönem notları geçerli oluyor. Ben 1. Dönem derslerime çalışan biriydim ve ortalamam gayet iyiydi. 2. Dönem ders falan çalışmadım ve şimdi sınavlara isteyenin gireceğini öğrendim. Annemle konuştum ve durumu anlattım gitmemek konusunda anlaştık fakat babam sınavlara gideceksin diyor. Babamı nasıl ikna edebilirim? Taktik verin.
Not: Eğer sınavlara gitmezsem ortalamam 95 gidersem 80 üstü bile alamam.

Arkadaşlar liselerde sınavlara isteyen giriyor girmek istemeyenin ise 1. Dönem notları geçerli oluyor. Ben 1. Dönem derslerime çalışan biriydim ve ortalamam gayet iyiydi. 2. Dönem ders falan çalışmadım ve şimdi sınavlara isteyenin gireceğini öğrendim. Annemle konuştum ve durumu anlattım gitmemek konusunda anlaştık fakat babam sınavlara gideceksin diyor. Babamı nasıl ikna edebilirim? Taktik verin.
Notlarının üniversite sınavında etki edeceğini söyle

Babanı ikna etmen şart değil bir velinin kağıdı imzalaması yeterli annenle okula gider belge işini halledersiniz olur biter sınav zamanıda okula gidiyor gibi yapıp biyerlerde oyalanırsın

"Baba ortalamam zaten 95, çalışmam gereken konu sayısı arttı bu yüzden sınavlardan kötü alabilirim zaten yüksek olan ortalamamı neden düşüreyim ki?"

Bu tarz şeyler söyle işe yarar.

Babanı ikna etmen şart değil bir velinin kağıdı imzalaması yeterli annenle okula gider belge işini halledersiniz olur biter sınav zamanıda okula gidiyor gibi yapıp biyerlerde oyalanırsın
Cidden verdiğin taktik çocuğun babasını kandırmak mı?Bu mu doğru olan?

Günlük vefat sayısını göster. Afedersin de baban ne yaşıyor anlamadım. Sadece bir günde kaç kişi ölüyor bu virüsten, boş yere okula mı gideceksin bir de ?

Dürüstçe çok çalışmadığını yapamayacağını anlat. Not ortalamasının üniversite sınavına etki edeceğini. 1 puanın bile sıralaman için önemli olduğunu anlat. Eminim ki anlayacaktır.

Benim babam beni ilgilendirmiyor dedi dedemle gidip verip gelecem dilekçeyi. Babana şunu soyle 1. Dönem başardım 2. Dönem için risk almaya gerek yok.

Kesinlikle üniversite sınavını etkilediğini söyle böyle saçma bişeymi olur baban senin kötülüğünü istiyo heralde bende lisedeyim ama girmeyecğim ilk dönem iyi olduğu için notumumu düşüreyim de

Cidden verdiğin taktik çocuğun babasını kandırmak mı?Bu mu doğru olan?
Verilen her tavsiyeyi zaten uyguladığına eminim notlara etki edeceği durumundan bahsetmek falan yaptığı ilk şeydir zaten babası sorumluluklarına uymadığı için ona bir ders vermek istiyor ama yaptığı şey onun geleceğini etkileyebilir bilginle değil belgenle ölçülüyorsun bu ülkede son çare yalan söylemek kandırmak olur aklınızda daha parlak bir fikir varsa buyrun

Verilen her tavsiyeyi zaten uyguladığına eminim notlara etki edeceği durumundan bahsetmek falan yaptığı ilk şeydir zaten babası sorumluluklarına uymadığı için ders vermek istiyor ama yaptığı şey geleceğini etkileyebilir bilginle değil belgenle ölçülüyorsun bu ülkede son çare yalan söylemek kandırmak olur aklınızda daha parlak bir fikir varsa buyrun
Yalan söylemekten daha parlak bir fikrim var notların üniversite sınavına etkisi olacağını söylese ve 2. dönem hiç bir konuyu anlamadığını ve yükseltilmeye ihtiyacı olmayan bir notu olduğunu söylesene ikna olur olmazsa da yumuşar ve ikna etmek daha kolay olur

Yalan söylemekten daha parlak bir fikrim var notların üniversite sınavına etkisi olacağını söylese ve 2. dönem hiç bir konuyu anlamadığını ve yükseltilmeye ihtiyacı olmayan bir notu olduğunu söylesene ikna olur olmazsa da yumuşar ve ikna etmek daha kolay olur
Sence bunu yapmış olmama ihtimali var mı konuyu açan arkadaşımızın işe yarasaydı zaten bu konu hiç açılmamış olurdu

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,006
Üyeler
184,092
Son üye
Trezzy
Geri