Gizli Kalsın
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 61
- İsim
- Hakan sert
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar liselerde sınavlara isteyen giriyor girmek istemeyenin ise 1. Dönem notları geçerli oluyor. Ben 1. Dönem derslerime çalışan biriydim ve ortalamam gayet iyiydi. 2. Dönem ders falan çalışmadım ve şimdi sınavlara isteyenin gireceğini öğrendim. Annemle konuştum ve durumu anlattım gitmemek konusunda anlaştık fakat babam sınavlara gideceksin diyor. Babamı nasıl ikna edebilirim? Taktik verin.
Not: Eğer sınavlara gitmezsem ortalamam 95 gidersem 80 üstü bile alamam.
Babanı ikna etmen şart değil bir velinin kağıdı imzalaması yeterli annenle okula gider belge işini halledersiniz olur biter sınav zamanıda okula gidiyor gibi yapıp biyerlerde oyalanırsın
"Baba ortalamam zaten 95, çalışmam gereken konu sayısı arttı bu yüzden sınavlardan kötü alabilirim zaten yüksek olan ortalamamı neden düşüreyim ki?"
Bu tarz şeyler söyle işe yarar.
Günlük vefat sayısını göster. Afedersin de baban ne yaşıyor anlamadım. Sadece bir günde kaç kişi ölüyor bu virüsten, boş yere okula mı gideceksin bir de ?
Dürüstçe çok çalışmadığını yapamayacağını anlat. Not ortalamasının üniversite sınavına etki edeceğini. 1 puanın bile sıralaman için önemli olduğunu anlat. Eminim ki anlayacaktır.
Benim babam beni ilgilendirmiyor dedi dedemle gidip verip gelecem dilekçeyi. Babana şunu soyle 1. Dönem başardım 2. Dönem için risk almaya gerek yok.
Kesinlikle üniversite sınavını etkilediğini söyle böyle saçma bişeymi olur baban senin kötülüğünü istiyo heralde bende lisedeyim ama girmeyecğim ilk dönem iyi olduğu için notumumu düşüreyim de
bir tek sen zekisin zaten
Tekrardan teşekkürler hepinize hallettim.Hocam hepinize ayrı ayrı teşekkürler. Çarşamba günü konuşacağım ve buraya durumu bildireceğim. İyi akşamlar