(Tepki) Bu Ülkenin İnsanı Ne Zaman Akıllanacak

Hocam iyi hoş da sonuçta bu serbest piyasa.
İsterse 100 katı fiyatına koyar.
Alan alır. Muhtemelen alan olmaz ama alan olursa adam da kar etmiş olur.
Bu bir sorun teşkil etmiyor bence.
Siz diyorsunuz ki herkes öyle koyarsa fiyat artar. Çok saçma. Herkes öyle koyarsa kimse satamaz :)

ve bunuda alan akıllı türk halkı jıwejf

Memleketi de asıl batıranlar hariç herkes batırmış he. Tamam saçma bir ilan da ülkenin halini bu ilan belirlemiyor ya, ne vatandaşlıktan çıkarması? Kızgın olabilirsiniz ama tepkilerinizi ölçülü tutup mantıklı konuşmalısınız.

Bu konu hariç bazı fikirlere katılabilirim.
Mesela ekonomimiz çok iyi kafası :)

istediği fiyata koyabilir buna da kimse karışamaz.isteyen internetten alır isteyen mağazadan isteyen de bu kişilerden

Vatandaşlıktan çıkarmak mı?

Bunun gibi insanlara cezai işlem uygulanması taraftarıyım sektör ne olursa olsun sıfır fiyatı 3.200 lira olan telefonu 3.200 e koymak nedir birader? Araba piyasasınıda bunun gibi andavallar yüksletiyor. Bu ülkeyi bu hale getiren şu bu değil, ahanda bunlar. Vatandaşlıktan çıkaracaksın böylelerini...

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
yani serbest piyasa istediği fiyatı yazar he satamaz bu fiyattan orası ayrı kimse gidip niye bu fiyattan satıyorsun diyemez adamın kendi telefonu.

Siz diyorsunuz ki herkes öyle koyarsa fiyat artar. Çok saçma. Herkes öyle koyarsa kimse satamaz :)
"+onun malı bu fiyat ediyosa benim malımın neyi eksik, yaz kazım iki katını yaz."
vallahi milletin düşüncesi böyle yoksa serbest piyasa kim hangi fiyata koyarsa koysun banane ama zarar görüyoruz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu konu hariç bazı fikirlere katılabilirim.
Mesela ekonomimiz çok iyi kafası :)
Memleketi de asıl batıranlar hariç herkes batırmış he. Tamam saçma bir ilan da ülkenin halini bu ilan belirlemiyor ya, ne vatandaşlıktan çıkarması? Kızgın olabilirsiniz ama tepkilerinizi ölçülü tutup mantıklı konuşmalısınız.
bu konular konuşulacaksa ayrı konu açılıp konuşulmalı şuanki mevzumuz ikinci el canavarları
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yani serbest piyasa istediği fiyatı yazar he satamaz bu fiyattan orası ayrı kimse gidip niye bu fiyattan satıyorsun diyemez adamın kendi telefonu.
işte onu diyorum birileri bunu desin birader sen hayırdır bu fiyattan bu telefon mu olur desin korunmamız lazım.

Geçen isveçte yaşayan arkadaşım ile konuşuyordum orada boyacılık mesleğini yapıyor şuna stajyer çocuk bir baktım valoranta 1 ayda 6000 euro yatırıyor naptın olm sen dedim önemi yok oyunun tadı bu şekilde çıkıyor falan dedi bende kazanıyorum işim var şirketim var ama ne hikmetse ben bunu mantıksız buluyorum tüm parayı yatırmayı nedeni şu isveçte aç kalmazsız kazancın bol adam diyo ki stajyerlik bittiğinde 6500 euro biraz daha okuyup usta olursam min 10000 euro kazanacam diyor adamın umrunda olmaz . Bu zihniyet türklerde niye yok ? Asıl soru bu .

Satamıyor zaten kim o fiyatlardan satabiliyor? ama hala inatla fiyatları yükseltiyorlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,320
Üyeler
185,706
Son üye
WillRise
Geri