1:Evet niteliksiz anadolu liselerine girebilirsin.1-Lgs'den düşük puan alırsam ortalamalar ile liseye geçebilir miyim?
2-Mesala Antalya'nın,A ilçesinde yaşıyorum B ilçesindeki okula gitmek istiyorum.A ve B ilçesi arasında 1 saat var.Ortalamalar ile gidebilir miyim?
Belirli okullara gidebiliyorsun.1-Lgs'den düşük puan alırsam ortalamalar ile liseye geçebilir miyim?
Hayır. İlçendeki okullardan birine gidiyorsun.2-Mesala Antalya'nın,A ilçesinde yaşıyorum B ilçesindeki okula gitmek istiyorum.A ve B ilçesi arasında 1 saat var.Ortalamalar ile gidebilir miyim?
Evet.Adres değiştirirsek girebilir miyiz?
Ama belli bir süre önce değiştirilmesi gerekiyor diye biliyorum.Okulunuzda rehberlik öğretmeni yok mu hani onların işi bu sorsanız daha detaylı bilgiler alırsınız.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Evet.
Bilmiyorum. Bu olaylar şehirden şehire de değişiyor.Adres değiştirirsek girebilir miyiz?
1- Evet 6,7 ve 8. sınıfın dönem ortalamasıyla OBP ile öğrenci alan okullara girebilirsin.1-Lgs'den düşük puan alırsam ortalamalar ile liseye geçebilir miyim?
2-Mesala Antalya'nın,A ilçesinde yaşıyorum B ilçesindeki okula gitmek istiyorum.A ve B ilçesi arasında 1 saat var.Ortalamalar ile gidebilir miyim?
Kesin mi?Okulunuzda rehberlik öğretmeni yok mu hani onların işi bu sorsanız daha detaylı bilgiler alırsınız.
Evet.
Ama belli bir süre önce değiştirilmesi gerekiyor diye biliyorum.
Evet. Düşük alsan da geçiyorsun zaten. Her puana göre liseler mevcut.1-Lgs'den düşük puan alırsam ortalamalar ile liseye geçebilir miyim?
Orası biraz karışık. Ben A ilçesinden B ilçesindeki bazı liselere gidebiliyorum, bazılarına gidemiyorum.2-Mesala Antalya'nın,A ilçesinde yaşıyorum B ilçesindeki okula gitmek istiyorum.A ve B ilçesi arasında 1 saat var.Ortalamalar ile gidebilir miyim?
Yani sistem karar veriyor.Evet. Düşük alsan da geçiyorsun zaten. Her puana göre liseler mevcut.
Orası biraz karışık. Ben A ilçesinden B ilçesindeki bazı liselere gidebiliyorum, bazılarına gidemiyorum.
Sistem şöyle, kendi çevrendeki okul, komşu okul bir dal daha var onun adını unuttum. Bunlar sırasına göre, mantığını anlamışsındır umarım.
Rehberlik öğretmenine sor dostum öğretmen değilim bir şey değilim önceden öyleydi.Kesin mi?