65.000₺ Bütçe Otomobil Tavsiyesi

bizim de arabamız astra 1.6 2004 sıfır aldık hala bizde baya güzel o kadar eski olmasına ragmen oyle dokulen bir araba değil malzeme kalitesi falan iyi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bizde 2003 eylulde 23.500 e almışız valla galiba 75 falan eder galiba
Boya yoksa olsa bile 1 2 parçaysa km düşükse alınır tabi .
Biz 2019 da vitoyu (2012 113cdi otomobil ruhsatlı 9+1 ) 80 e aldık 2 3 parça boya var . Hala bizde km olarak 50 bin yapılfı heralde

Hale bak zamanında ne alıyorduk şimdi ne alıyoruz

Şu sıralar araba almanızı hiç tavsiye etmem, malun corona virüsten dolayı aravba üretimleri büyük ölçekte durdu, bazı fırsatçılarda bunu fırsat bilip arabalarını değerinden çok üstte satıyor 30 Bin TL lik araba olmuş 80 Bin bir süre beklemenizi öneriyorum altınızda zaten araba varmış anladığım kadarıyla eğer bir sorun yaratmıyorsa ona binmeye devam edin. Hiç araba bulamayanlarda var değil mi? ayrıca kazıklanma ihtimaliniz de çok yüksek bu zamanda kmsenin helal haram göz ettiği kalmamış, pelt arabayı 3 parça boya diyerekten satıyorlar hem haram para yemiş hemde kul hakkına girmiş oluyorlar.

Bir de yinede araba alacaksanız Tarcanlar Oto Ekspertiz'e gösterin derim

TARCANLAR TUNİNG EKSPERTİZ

Boya yoksa olsa bile 1 2 parçaysa km düşükse alınır tabi .
Biz 2019 da vitoyu (2012 113cdi otomobil ruhsatlı 9+1 ) 80 e aldık 2 3 parça boya var . Hala bizde km olarak 50 bin yapılfı heralde

Hale bak zamanında ne alıyorduk şimdi ne alıyoruz
valla tertemiz araba 1 parça lokal var sağ arka kapıda kalem kadar çizik boyası boya sağ arka çamurluk değişen 155k km

eğer satmak olarak 75 eder dediyseniz, 23'e almışsınız araba nasıl okadar ediyor ?
Dostum her şey pahalı kimse aldığı şeyi yarı parasına vermez emin ol bu da öyle bir şey 25 desen o arabaya kapında kuyruk olurlar

Fakat 75 bana o araba için fazla gibi geldi ama haddimi aşmak istemiyorum, arabalar hakkında çok iyi bilgim yok o.O2
KOmple boyalı 99 model arabaya dahi tonla para istiyolar dostum maalesef ediyor o paraları
bak adam kaç yazmış bizimki hem 2004 hem 1 parca lokal boya 1 parça değişen var sadece hem km 155k eder mi bidaha düşün bakalım

kazığın daniskası
bu piyasada bütün arabaların piyasası kazık zaten. önemli olan dayanıklı ve kroniksiz araba almakta. zaten 20-30 bin edecek arabayı 60 70e alıyorsun bide arıza açmasın

Merhaba;

Ben otomobilimi değiştirmek istiyorum.

65.000₺ bütçem var.

Benzinli, dizel ya da LPG farketmez
Ayrıca manuel vites tercihim.

Ayda 1-2 defa 50-100km arası uzun yolculuk yapıyorum.m

Tavsiyeniz var mı? :)
Araba alırken dikkat etmen gereken hususlar :
- ağır hasar kaydı olmaması ( özellikle açıklamada sigorta şişirmesi ve karşı tarafın hasarı bize yazıldı yalanı )
- Boya vb. işlerden hasar kaydı maximum 10.000TL'yi geçmemeli
- Değişen parçası olmamalı
- Tavanında boya olmamalı ( 2005 öncesi araçlarda olabilir problem değil )
- Boyalı araçlarda mikron değeri 300'ü geçmemeli ve macunlu olmamalı
- KM yıl bazında 12.500'i geçmemeli örneğin 2005 model aracın km'si en fazla 12.500x16=200.000'i geçmemeli
- Linea & Accent tarzı dizel ticarilerin tercih ettiği modellerde motor yenileme olmamalı olursa uzak dur

bu piyasada bütün arabaların piyasası kazık zaten. önemli olan dayanıklı ve kroniksiz araba almakta. zaten 20-30 bin edecek arabayı 60 70e alıyorsun bide arıza açmasın
O araba zaten o kadar etmez o paraya alınabilecek gereksiz bir araba

Araba alırken dikkat etmen gereken hususlar :
- ağır hasar kaydı olmaması ( özellikle açıklamada sigorta şişirmesi ve karşı tarafın hasarı bize yazıldı yalanı )
- Boya vb. işlerden hasar kaydı maximum 10.000TL'yi geçmemeli
- Değişen parçası olmamalı
- Tavanında boya olmamalı ( 2005 öncesi araçlarda olabilir problem değil )
- Boyalı araçlarda mikron değeri 300'ü geçmemeli ve macunlu olmamalı
- KM yıl bazında 12.500'i geçmemeli örneğin 2005 model aracın km'si en fazla 12.500x16=200.000'i geçmemeli
- Linea & Accent tarzı dizel ticarilerin tercih ettiği modellerde motor yenileme olmamalı olursa uzak dur
Dostum motor bitikse yapılsın bir şey olmaz
Birde gerçekten söylüyorum babam kaportacı çöp parçaları getirip getirip yap diyolar olmaz deyince aa şöyle böyle oluyor bir çamurluk mesela babam o çamurluğu yapar ama çöp çamurluğu yaptıktan sonra gene gidip sen macun vuruyorsun sonra beton oluyor kaportacı boyacı ne yapsın?
Ben macun yığını olması yerine değişmesi taraftarıyım . Çöp kapıyla çamurlukla uğraşacağına kapı sacı alırsın ya da çıkma orjinal çamurluk alırsın.
Değişen yok ama macun yığını olur araba bir anlamı yok yani
Gerekirse değişsin

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,053
Üyeler
185,217
Son üye
Muhammed29