Thermaltake V200 kasa nasil

Ön tarafa 3 fan koymuşlar ama düşünmemişler bu fanlar havayı nereden alacak diye. işte böyle bir hava akımına sahip daha doğrusu sahip değil :)

Ön tarafa 3 fan koymuşlar ama düşünmemişler bu fanlar havayı nereden alacak diye. işte böyle bir hava akımına sahip daha doğrusu sahip değil :)
Abdullah Bey V4 sistemi bu kasayı kullanarak toplamıştı ve hava almasında sıkıntı yok demişti? Denediyseniz bizimle tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.

Ben kullandım bu kasayı şöyle söyliyim yukarısına 2 fan eklemediğin sürece hava akışı berbat bence. Yukarısına 2 fan eklemeden önce işlemcim i7 8700k yükte 80 derecelerdeydi. Ekledikten sonra 75 derecelere düştü. Sonra sıvı soğutma ekledim ve 67 lere düştü. En sonunda kasayı değiştirdim ve msı mag forge 100r aldım şimdi 4.7 ghz de %100yük altında 2 saat sonunda 82 83 derecelerde oldu. Bence alma başka kasalara yönel.

Abdullah Bey V4 sistemi bu kasayı kullanarak toplamıştı ve hava almasında sıkıntı yok demişti? Denediyseniz bizimle tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.
Deneyip tecrübe sahibi olmadım fakat neredeyse aynı yapıda olan farklı marka model kasaları denedim. Ön tarafı alttan-üstten yada sağdan-soldan ufak boşluklarla hava alan kasalardan ziyade ön tarafı mesh olan kasaları tercih etmek daha mantıklı.
Coolermaster masterbox lite rgb ile dark n10 arasında 8 dereceye yakın genel bir fark var.
İçindeki bileşenler aynı hatta cm dekinde yine cm nin kule tipi soğutucusu var bendeki n10 da ise amd nin stok soğutucusu var.
darkn10 ön taraf full mesh cm de ise sadece alttan ve üstten hava alabiliyor.
Bu tarz kasaları çok kullandım ve önermem doğru olmaz. Görsel olarak güzel duruyorlar fakat gamer pc için ideal olmadıklarını düşünüyorum.

Ben kullandım bu kasayı şöyle söyliyim yukarısına 2 fan eklemediğin sürece hava akışı berbat bence. Yukarısına 2 fan eklemeden önce işlemcim i7 8700k yükte 80 derecelerdeydi. Ekledikten sonra 75 derecelere düştü. Sonra sıvı soğutma ekledim ve 67 lere düştü. En sonunda kasayı değiştirdim ve msı mag forge 100r aldım şimdi 4.7 ghz de %100yük altında 2 saat sonunda 82 83 derecelerde oldu. Bence alma başka kasalara yönel.
Deneyip tecrübe sahibi olmadım fakat neredeyse aynı yapıda olan farklı marka model kasaları denedim. Ön tarafı alttan-üstten yada sağdan-soldan ufak boşluklarla hava alan kasalardan ziyade ön tarafı mesh olan kasaları tercih etmek daha mantıklı.
Coolermaster masterbox lite RGB ile dark n10 arasında 8 dereceye yakın genel bir fark var.
İçindeki bileşenler aynı hatta cm dekinde yine cm nin kule tipi soğutucusu var bendeki n10 da ise AMD nin stok soğutucusu var.
darkn10 ön taraf full mesh cm de ise sadece alttan ve üstten hava alabiliyor.
Bu tarz kasaları çok kullandım ve önermem doğru olmaz. Görsel olarak güzel duruyorlar fakat gamer PC için ideal olmadıklarını düşünüyorum.
Bunları söylediğiniz iyi oldu. Bi' arkadaşıma sistem toplayacaktım ve büyük bi' ihtimalle bu kasa olacaktı.

Bunları söylediğiniz iyi oldu. Bi' arkadaşıma sistem toplayacaktım ve büyük bi' ihtimalle bu kasa olacaktı.
Kesinlikle aldırma dostum 1200 tl gibi bir fiyatı var psu ile kesinlikle hak etmiyor bence. Msı mag forge 100r kullanıyorum evet görsel olarak thermaltake daha iyi ama soğutma olarak bu kasa ona 10 basar.

arkadaşlar anlık kullanıyorum imza da ki ekran kartım ile furmark testinde 15 dakika 73 dereye sabitledim aida64 testinde ise işlemcim 65 70 derecesinde kaldı tam yük altında yani demem o ki kasanın hava soğutması denilen gibi kötü değil arkadaşlar kasayı psu lu biçimde aldım parasını bana göre hak ediyor zaten marka olarak ta iyi

arkadaşlar anlık kullanıyorum imza da ki ekran kartım ile furmark testinde 15 dakika 73 dereye sabitledim aida64 testinde ise işlemcim 65 70 derecesinde kaldı tam yük altında yani demem o ki kasanın hava soğutması denilen gibi kötü değil arkadaşlar kasayı PSU lu biçimde aldım parasını bana göre hak ediyor zaten marka olarak ta iyi
Ön kapağı açık mı kullanıyorsun ? Ben kasamı yukarı koyduğumda kapağı açtığımda bile o değerleri elde edemiyordum.

kanka biraz araştırsaydın sanki ön yargılı gibi yazmışsın aynı kasa bende var önden bakınca sağ taraf ta boydan boya hava ızgarası ve alt tarafta yaklaşık 5-6 parmak kadar geniş açıklık var fan renkleri çok iyi psu ve fanlar aşırı sessis yanımda durmasına rağmen duymuyorum

Son düzenleme:
Ön kapağı açık mı kullanıyorsun ? Ben kasamı yukarı koyduğumda kapağı açtığımda bile o değerleri elde edemiyordum.
Hayır dostum kapağı kapalı tabii ki.Egzoz fanın duvara veya koyduğun yere en az 4 parmak açık kalması gelek yan hava alan ızgaranında açık olması lazım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kanka biraz araştırsaydın sanki ön yargılı gibi yazmışsın aynı kasa bende var önden bakınca sağ taraf ta boydan boya hava ızgarası ve alt tarafta yaklaşık 5-6 parmak kadar geniş var açıklık var fan renkleri çok iyi PSU ve fanlar aşırı sesis yanımda durmasına rağmen duymuyorum
arkadaşa katılıyorum bu arada dostum kullanmadan yargılama lütfen insanları yanlış yönlendirebilirsin kasasın performansından memnunum

kanka biraz araştırsaydın sanki ön yargılı gibi yazmışsın aynı kasa bende var önden bakınca sağ taraf ta boydan boya hava ızgarası ve alt tarafta yaklaşık 5-6 parmak kadar geniş var açıklık var fan renkleri çok iyi PSU ve fanlar aşırı sesis yanımda durmasına rağmen duymuyorum
https://www.technopat.net/sosyal/konu/thermaltake-v200-tg-hava-sirkuelasyon-sorunu.724887/ , https://www.technopat.net/sosyal/konu/thermaltake-v200-tg-icin-daha-iyi-hava-sirkuelasyonu.749327/ gibi bazı yerler de de bu kasadan çok şikayet var. Bence bu kasadan çok daha iyisi alınır aynı fiyata hiç riske girmeye gerek yok.
Hayır dostum kapağı kapalı tabii ki.Egzoz fanın duvara veya koyduğun yere en az 4 parmak açık kalması gelek yan hava alan ızgaranında açık olması lazım

arkadaşa katılıyorum bu arada dostum kullanmadan yargılama lütfen insanları yanlış yönlendirebilirsin kasasın performansından memnunum
Dostum masamın üstündeydi zaten yanları full açık ve arkasında çok fazla bir boşluk vardı. İlginç...

kanka sen yan taraftaki ızgarayı iç kısımdan kırdın mı ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,048
Üyeler
188,355
Son üye
Kanashi
Geri