BIOS HDD Sıkıntısı

Axequsa

80+
Reaksiyon skoru
33
Arkadaşlar kardeşim kasayı yere düşürdü. Baya eski bir bilgisayardır. BIOS'ta HDD görüyor fakat Select Boot Device kısmında HDD gözükmüyor. Boot Device sıralamasında da birinci sırada HDD seçili. HDD bozulmuş mudur ? PC her yeniden başlattığımda BIOS'ta SATA 1 kısmında HDD gözükmüyor. SATA 1'e tıklayınca 10 saniye sonra BIOS HDD'yi görüyor

İşi bitmiş olabilir. Windows açılmıyor mu hiç?

Kasayı açıp sata kablolarını kontrol edersiniz. Hdd'den takır tukur sesler geliyorsa bozulmuştur.

Böyle gözüküyor sırasıyla
1.jpeg

2.jpeg

3.jpeg

Post automatically merged:

İşi bitmiş olabilir. Windows açılmıyor mu hiç?
Windows açıyor mu bilmiyorum. 3.görselde HDD görsem tıklayıp bakmak istiyorum fakat HDD yok.

F9 ve F10 tuşuna bastıktan sonra yeniden başlatabilir misiniz? Bilgisayar açılırken hdd'den gelen sesi duymaya çalışın.

Çok kısa olduğu için anlayamadım. Windows 10 yüklü flash disk falan var mı? Onu takıp kurulum yapmayı deneyin. Eğer yapamazsanız, hdd gitmiştir.

Çok kısa olduğu için anlayamadım. Windows 10 yüklü flash disk falan var mı? Onu takıp kurulum yapmayı deneyin. Eğer yapamazsanız, HDD gitmiştir.
Ses kaydında 6.saniyede ki gibi bir cızırtı ses var daha sonrasında normal bir ses var. Kurulum yapmayı deneyeceğim.

Geri