SSD Nedir? Ne işe yarar?

cagriunveren

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
379
Merhaba,

Uzun zamandır bilgisayarımı SSD olmadan kullanıyorum. Fakat SSD Nedir? Ne işe yarar? Oyunlara katkısı nedir? Merak ediyorum.
Detaylı şekilde yardımcı olabilir iseniz çok sevinirim.
Ve Max. 300 TL arası SSD önerilerinizi alabilirim.

Teşekkürler (y)

SSD'ler FPS'i etkilemez sadece çok hızlı yüklenir ama ısıdan harddisklere göre daha çok etkilenirler

Merhaba,

Uzun zamandır bilgisayarımı SSD olmadan kullanıyorum. Fakat SSD Nedir? Ne işe yarar? Oyunlara katkısı nedir? Merak ediyorum.
Detaylı şekilde yardımcı olabilir iseniz çok sevinirim.
Ve Max. 300 TL arası SSD önerilerinizi alabilirim.

Teşekkürler (y)
Kısaca anlatmak gerekirse SSD bir depolama birimidir. HDD çok hızlıdır ama dağa az depolama alanı sunar
https://www.vatanbilgisayar.com/samsung-250gb-860-evo-sata-3-0-okuma-550mb-yazma-520mb-ssd.html

Bilgisayar açılış hızı oyunların açılış Render da baya farkediyor
Peki bilgisayarıma SSD'yi takmak zor olabilir mi? Kendim takabilir miyim? ve son olarak bilgisayarımda hem harddisk hem de SSD takılı olabilir mi?

1 FPS bile etki etmez. açılış hızı geçiş yerleri gibi şeylere katkısı olan depolama birimidir.

1 FPS bile etki etmez. açılış hızı geçiş yerleri gibi şeylere katkısı olan depolama birimidir.
FPS etki etmeyeceğini biliyorum. Fakat uygulamaları, oyunları hızlı açma farkı gözle görülebilir derecede olur ise alacağım.

Geri