SSD Nedir? Ne işe yarar?

Merhaba,

Uzun zamandır bilgisayarımı SSD olmadan kullanıyorum. Fakat SSD Nedir? Ne işe yarar? Oyunlara katkısı nedir? Merak ediyorum.
Detaylı şekilde yardımcı olabilir iseniz çok sevinirim.
Ve Max. 300 TL arası SSD önerilerinizi alabilirim.

Teşekkürler (y)
Ssd hdd ye nazaran süper hızlı çalışır bilgisayarın açılmasından uygulamaların açılmasına her şeyi hdd ye göre hızlı açar fps i etkilemez ama oyuna daha erken giriş yapmanı sağlar 300 TL ye ise 240gb lık güzel bir m.2 ssd alabilirsin

Zaman ayırıp verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum.
Sağ olun var olun dostlar.

Merhaba,

Uzun zamandır bilgisayarımı SSD olmadan kullanıyorum. Fakat SSD Nedir? Ne işe yarar? Oyunlara katkısı nedir? Merak ediyorum.
Detaylı şekilde yardımcı olabilir iseniz çok sevinirim.

Teşekkürler (y)
Az daha zorlayıp James Donkey 480gb ssd öneririm 3 yıl birebir değişim garantisi sunuyor
oyun sahneleri yüklenirken daha hızlı yüklenir
sistem hızlanır
okuma, Ssd`deki veriyi herhangi bir birime gönderim hızı
Yazma, farklı bir konumdaki veriyi Ssd'ye kopyalama hızı.

Az daha zorlayıp James Donkey 480gb ssd öneririm 3 yıl birebir değişim garantisi sunuyor
oyun sahneleri yüklenirken daha hızlı yüklenir
sistem hızlanır
okuma, Ssd`deki veriyi herhangi bir birime gönderim hızı
Yazma, farklı bir konumdaki veriyi Ssd'ye kopyalama hızı.
240 gb'lık almayı düşünüyorum. Bilgisayarıma fazla şey yüklemiyorum zaten.
Almayı düşündüğüm SSD'ye buradan bakabilirsin hocam.

SSD Nedir? Ne işe yarar?
SSD veya Solid State Drive (Katı Hâl Sürücüsü), veri depolamak için sabit disklerin yerine kullanılan bir teknolojidir. HDD'lerde olduğu gibi mekanik bir disk bulundurmadığından verilere erişim süresi çok daha kısadır. Ömürleri artık gelişen teknolojiyle çok kısa olmamakla birlikte HDD'lere göre daha kısadır ve daha maliyetlidir.
Oyunlara katkısı nedir?
Oyunların yüklenme süresini kısaltır. Ayrıca HDD'lerin yavaşlığından dolayı haritanın yüklenmesinden dolayı oluşan droplar en aza iner.
Peki bilgisayarıma SSD'yi takmak zor olabilir mi? Kendim takabilir miyim?
Zor değil, kendiniz takabilirsiniz. HDD'ler nasıl takılıyorsa SSD'ler de öyle takılır.
Ve son olarak bilgisayarımda hem harddisk hem de SSD takılı olabilir mi?
Olabilir ve çok mantıklı olur, hatta ben öyle kullanıyorum. SSD'nize işletim sisteminizi ve sık kullandığınız yazılımları depolarken HDD'ye de kişisel dosyalarınızı ve diğer yazılımları depolarsınız.
Bütçenize 40 TL daha ekleyebilirseniz Samsung'tan şaşmayın derim, almaya her türlü değecek bir model.
Yok, ekleyemem derseniz Kingston A400, HyperX Fury ve Gigabyte SSD'lerin 240 GB'lik modellerine bakabilirsiniz.
240 gb'lık almayı düşünüyorum. Bilgisayarıma fazla şey yüklemiyorum zaten.
Almayı düşündüğüm SSD'ye buradan bakabilirsin hocam.
James Donkey almanızı kesinlikle önermem. TBW değeri ve firmware belli değil, yongalarının kalitesi belli değil. Sadece okuma yazma hızları yüksek ve 3 yıl birebir değişim garantisi var diye bu modeli alıp kaliteden vazgeçmem. Samsung'un da 5 yıl ve 150 TB garantisi var. (Şimdi JD'cilerin bana saldıracağını çok iyi biliyorum)

Özellikle Asus sistemlerde bu JD SSD'yi çalıştıramayanlar bile oldu.

Samsung bu konuda kendini kanıtlamış bir model. Bütçeniz yetmezse Kingston ve Gigabyte'ye de bakabilirsiniz.

SSD veya Solid State Drive (Katı Hâl Sürücüsü), veri depolamak için sabit disklerin yerine kullanılan bir teknolojidir. HDD'lerde olduğu gibi mekanik bir disk bulundurmadığından verilere erişim süresi çok daha kısadır. Ömürleri artık gelişen teknolojiyle çok kısa olmamakla birlikte HDD'lere göre daha kısadır ve daha maliyetlidir.

Oyunların yüklenme süresini kısaltır. Ayrıca HDD'lerin yavaşlığından dolayı haritanın yüklenmesinden dolayı oluşan droplar en aza iner.

Zor değil, kendiniz takabilirsiniz. HDD'ler nasıl takılıyorsa SSD'ler de öyle takılır.

Olabilir ve çok mantıklı olur, hatta ben öyle kullanıyorum. SSD'nize işletim sisteminizi ve sık kullandığınız yazılımları depolarken HDD'ye de kişisel dosyalarınızı ve diğer yazılımları depolarsınız.

Bütçenize 40 TL daha ekleyebilirseniz Samsung'tan şaşmayın derim, almaya her türlü değecek bir model.
Yok, ekleyemem derseniz Kingston A400, HyperX Fury ve Gigabyte SSD'lerin 240 GB'lik modellerine bakabilirsiniz.

James Donkey almanızı kesinlikle önermem. TBW değeri ve firmware belli değil, yongalarının kalitesi belli değil. Sadece okuma yazma hızları yüksek ve 3 yıl birebir değişim garantisi var diye bu modeli alıp kaliteden vazgeçmem. Samsung'un da 5 yıl ve 150 TB garantisi var. (Şimdi JD'cilerin bana saldıracağını çok iyi biliyorum)

Özellikle Asus sistemlerde bu JD SSD'yi çalıştıramayanlar bile oldu.

Samsung bu konuda kendini kanıtlamış bir model. Bütçeniz yetmezse Kingston ve Gigabyte'ye de bakabilirsiniz.
Verdiğin cevaplar için ayrı ayrı çok teşekkür ederim dostum. Yorumlarını kesinlikle değerlendireceğim.

• Beğen
Reaksiyonlar: yk38
Geri