isimsizüye
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 5,277
120gb ssd 240 da olabilir windows için ideal yanına depolama 1tb harddisk olabilir ben öyle yaptımssd oralama kaç gb olması gerekir
120gb ssd 240 da olabilir windows için ideal yanına depolama 1tb harddisk olabilir ben öyle yaptımssd oralama kaç gb olması gerekir
gözle görülür derecede inan banaFPS etki etmeyeceğini biliyorum. Fakat uygulamaları, oyunları hızlı açma farkı gözle görülebilir derecede olur ise alacağım.
Ssd hdd ye nazaran süper hızlı çalışır bilgisayarın açılmasından uygulamaların açılmasına her şeyi hdd ye göre hızlı açar fps i etkilemez ama oyuna daha erken giriş yapmanı sağlar 300 TL ye ise 240gb lık güzel bir m.2 ssd alabilirsinMerhaba,
Uzun zamandır bilgisayarımı SSD olmadan kullanıyorum. Fakat SSD Nedir? Ne işe yarar? Oyunlara katkısı nedir? Merak ediyorum.
Detaylı şekilde yardımcı olabilir iseniz çok sevinirim.
Ve Max. 300 TL arası SSD önerilerinizi alabilirim.
Teşekkürler![]()
Kesin alıyorumgözle görülür derecede inan bana![]()
Az daha zorlayıp James Donkey 480gb ssd öneririm 3 yıl birebir değişim garantisi sunuyorMerhaba,
Uzun zamandır bilgisayarımı SSD olmadan kullanıyorum. Fakat SSD Nedir? Ne işe yarar? Oyunlara katkısı nedir? Merak ediyorum.
Detaylı şekilde yardımcı olabilir iseniz çok sevinirim.
Ve Max. 300 TL arası SSD önerilerinizi alabilirim.
Teşekkürler![]()
240 gb'lık almayı düşünüyorum. Bilgisayarıma fazla şey yüklemiyorum zaten.Az daha zorlayıp James Donkey 480gb ssd öneririm 3 yıl birebir değişim garantisi sunuyor
oyun sahneleri yüklenirken daha hızlı yüklenir
sistem hızlanır
okuma, Ssd`deki veriyi herhangi bir birime gönderim hızı
Yazma, farklı bir konumdaki veriyi Ssd'ye kopyalama hızı.
SSD veya Solid State Drive (Katı Hâl Sürücüsü), veri depolamak için sabit disklerin yerine kullanılan bir teknolojidir. HDD'lerde olduğu gibi mekanik bir disk bulundurmadığından verilere erişim süresi çok daha kısadır. Ömürleri artık gelişen teknolojiyle çok kısa olmamakla birlikte HDD'lere göre daha kısadır ve daha maliyetlidir.SSD Nedir? Ne işe yarar?
Oyunların yüklenme süresini kısaltır. Ayrıca HDD'lerin yavaşlığından dolayı haritanın yüklenmesinden dolayı oluşan droplar en aza iner.Oyunlara katkısı nedir?
Zor değil, kendiniz takabilirsiniz. HDD'ler nasıl takılıyorsa SSD'ler de öyle takılır.Peki bilgisayarıma SSD'yi takmak zor olabilir mi? Kendim takabilir miyim?
Olabilir ve çok mantıklı olur, hatta ben öyle kullanıyorum. SSD'nize işletim sisteminizi ve sık kullandığınız yazılımları depolarken HDD'ye de kişisel dosyalarınızı ve diğer yazılımları depolarsınız.Ve son olarak bilgisayarımda hem harddisk hem de SSD takılı olabilir mi?
Bütçenize 40 TL daha ekleyebilirseniz Samsung'tan şaşmayın derim, almaya her türlü değecek bir model.Ve Max. 300 TL arası SSD önerilerinizi alabilirim.
James Donkey almanızı kesinlikle önermem. TBW değeri ve firmware belli değil, yongalarının kalitesi belli değil. Sadece okuma yazma hızları yüksek ve 3 yıl birebir değişim garantisi var diye bu modeli alıp kaliteden vazgeçmem. Samsung'un da 5 yıl ve 150 TB garantisi var. (Şimdi JD'cilerin bana saldıracağını çok iyi biliyorum)240 gb'lık almayı düşünüyorum. Bilgisayarıma fazla şey yüklemiyorum zaten.
Almayı düşündüğüm SSD'ye buradan bakabilirsin hocam.
Verdiğin cevaplar için ayrı ayrı çok teşekkür ederim dostum. Yorumlarını kesinlikle değerlendireceğim.SSD veya Solid State Drive (Katı Hâl Sürücüsü), veri depolamak için sabit disklerin yerine kullanılan bir teknolojidir. HDD'lerde olduğu gibi mekanik bir disk bulundurmadığından verilere erişim süresi çok daha kısadır. Ömürleri artık gelişen teknolojiyle çok kısa olmamakla birlikte HDD'lere göre daha kısadır ve daha maliyetlidir.
Oyunların yüklenme süresini kısaltır. Ayrıca HDD'lerin yavaşlığından dolayı haritanın yüklenmesinden dolayı oluşan droplar en aza iner.
Zor değil, kendiniz takabilirsiniz. HDD'ler nasıl takılıyorsa SSD'ler de öyle takılır.
Olabilir ve çok mantıklı olur, hatta ben öyle kullanıyorum. SSD'nize işletim sisteminizi ve sık kullandığınız yazılımları depolarken HDD'ye de kişisel dosyalarınızı ve diğer yazılımları depolarsınız.
Bütçenize 40 TL daha ekleyebilirseniz Samsung'tan şaşmayın derim, almaya her türlü değecek bir model.
Yok, ekleyemem derseniz Kingston A400, HyperX Fury ve Gigabyte SSD'lerin 240 GB'lik modellerine bakabilirsiniz.Samsung 860 EVO 2.5" SATA3 Solid State Disk, 500GB : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Samsung 860 EVO 2.5" SATA3 Solid State Disk, 500GB : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
James Donkey almanızı kesinlikle önermem. TBW değeri ve firmware belli değil, yongalarının kalitesi belli değil. Sadece okuma yazma hızları yüksek ve 3 yıl birebir değişim garantisi var diye bu modeli alıp kaliteden vazgeçmem. Samsung'un da 5 yıl ve 150 TB garantisi var. (Şimdi JD'cilerin bana saldıracağını çok iyi biliyorum)
Özellikle Asus sistemlerde bu JD SSD'yi çalıştıramayanlar bile oldu.
Samsung bu konuda kendini kanıtlamış bir model. Bütçeniz yetmezse Kingston ve Gigabyte'ye de bakabilirsiniz.