Gigabyte B450M-S2H vs ASUS ROG STRIX B350F

Ahmet Birkan Elmas

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
152
Beyler bunlardan hangisi overclock performansı ile daha iyi bende Ryzen 3 1300X var bayağı overclock yapmak istiyorum hem overclock yapmayı seviyorum hem de elimdeki ekran kartım ASUS phoeniz GTX 1060 3GB ile bazı oyunlarda darboğaz yapıyor Rise of the Tomb Raider-Shadow of the Tomb Raider-Control ve birazda Sekiro shadows die twice gibi oyunlarda darboğaz olusturuyor bunu azaltmak hem de işlemciden daha çok verim almak için bir de seviyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

2 anakartla da oc konusunda pek bir fark yaşamazsınız zaten.
Fiyatları nedir?
Hatta ileriye dönüklük açısından b450m s2h daha mantıklıdır.

Beyler bunlardan hangisi overclock performansı ile daha iyi bende Ryzen 3 1300X var bayağı overclock yapmak istiyorum hem overclock yapmayı seviyorum hem de elimdeki ekran kartım ASUS phoeniz GTX 1060 3GB ile bazı oyunlarda darboğaz yapıyor Rise of the Tomb Raider-Shadow of the Tomb Raider-Control ve birazda Sekiro shadows die twice gibi oyunlarda darboğaz olusturuyor bunu azaltmak hem de işlemciden daha çok verim almak için bir de seviyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
2 kartında sitesindeki özelliklere baktığım B450M-S2H anakartta overclock özelliklerine değinilmemiş fakat B350F'e baktığımda bir çok detay yazmışlar.

B350-F' in VRM' inin B450M S2H' dan devasa bir farkı yok ismi rog aynı B450-F gibi kötü bir anakart. Yine de 5000 serisi desteği önemsiz ise B350-F daha iyi bir anakart.

B350-F' in VRM' inin B450M S2H' dan devasa bir farkı yok ismi rog aynı B450-F gibi kötü bir anakart. Yine de 5000 serisi desteği önemsiz ise B350-F daha iyi bir anakart.
hocam nasıl kötü herkes overclock için rog alıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

S2h öneririm. Hem sıfır olduğu için daha uzun ömürlü olur, hem daha ileriye dönük olur. Mesela B350 f 5600x gibi işlemcileri resmi olarak desteklemiyor ama s2h destekliyor.
hocam ikiside ikinci el sıfır değiller

hocam 538 tl diyor size ben dediğim anakartın linkini vereyim sizde bakın

hocam nasıl kötü herkes overclock için rog alıyor
İşte bu algıyla insanlar yanılıyor. B350F 4+2 faz yapısına sahipken B450M S2H 4+3. Ayrıca kullanılan fazlar tıpatıp S2H ile aynı. Kısaca S2H teoride DAHA İYİ. Lakin güç yönetimi olarak işlemciye giden voltaj tıpatıp aynı yani alırken VRM' e bakmak mantıksız ikisinin muhtemel overclock potansiyeli Ryzen 7 ve üstü takmaz iseniz aynıdır. B350-F' de soğutma daha iyi. Lakin sadece ANAKART olarak bakarsak ses yongası falan derken B350-F yok eder S2H' ı.

İşte bu algıyla insanlar yanılıyor. B350F 4+2 faz yapısına sahipken B450M S2H 4+3. Ayrıca kullanılan fazlar tıpatıp S2H ile aynı. Kısaca S2H teoride DAHA İYİ. Lakin güç yönetimi olarak işlemciye giden voltaj tıpatıp aynı yani alırken VRM' e bakmak mantıksız ikisinin muhtemel overclock potansiyeli Ryzen 7 ve üstü takmaz iseniz aynıdır. B350-F' de soğutma daha iyi. Lakin sadece ANAKART olarak bakarsak ses yongası falan derken B350-F yok eder S2H' ı.
tamam işte hocam soğutma ve genel olarak daha iyi.

tamam işte hocam soğutma ve genel olarak daha iyi.
Tabii ki daha iyi olacak normalde çok daha pahalı bir anakart çünkü. Lakin overclock performansı için alıyorsanız fark hissetmeyeceksiniz. Anakart overclock dışında rakip bile değil. B350-F' in rakibi B450 Aorus Elite civarı bir anakart olurdu çipseti yok saysaydık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,543
Üyeler
192,746
Son üye
SomeI
Geri