Disk biçimlendirdikten sonra Windows açılmıyor

zeNnG

80+
Reaksiyon skoru
6
Yeni hdd aldım ve onu biçimlendirdim ama direk olmadı bekledim sonra da aptalca pc res attım. Pc açıldıktan sonra da windows ve biosa hiç bir türlü giremedim. Hdd ye bağlı olan satayı çekince eski haline döndü. Ben bu hdd yi nasıl kullanabilirim.

Yeni hdd aldım ve onu biçimlendirdim ama direk olmadı bekledim sonra da aptalca pc res attım. Pc açıldıktan sonra da windows ve biosa hiç bir türlü giremedim. Hdd ye bağlı olan satayı çekince eski haline döndü. Ben bu hdd yi nasıl kullanabilirim.
HDD'yi brick etmişsin. Güvenli mod ile başlat tekrar biçimlendir.

Yada şöyle yapabilirsin bilgisayarı açmadan önce SATA kablosunu çek Windowsu normal şekilde aç Windows tamamen yüklendikten sonra sata kablosunu Harddiske bağla ardından HDD okunduktan sonra Windows arama kısmına "Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir" yaz ve ordan Harddiskini bul biçimlendir ve diski yeniden oluştur. Bu şekilde kullanabilirsin.

Satayı geri taktım gene açılmadı siyah ekran sonra satyı çektim resledim güvenlide açtı tabi sonra satayı takınca görmedi.
HDD'yi takınca güvenliye girmiyor mu?

HDD'yi takınca güvenliye girmiyor mu?
Hdd yi takınca direk açılmıyor siyah ekran direk. İlk başta windowsta hani disk tarar gibi yanda - yanıp söner ya 20 snye fln yanıp sonuyor sonra siyah ekran tamamen.

Hdd yi takınca direk açılmıyor siyah ekran direk. İlk başta windowsta hani disk tarar gibi yanda - yanıp söner ya 20 snye fln yanıp sonuyor sonra siyah ekran tamamen.
BIOS'a da giremiyorsun o zaman. Yani ikinci HDD'yi bağlayacaksın. Zaten hazır Windows kurulu HDD takılı doğru mu anladım.

BIOS'a da giremiyorsun o zaman. Yani ikinci HDD'yi bağlayacaksın. Zaten hazır Windows kurulu HDD takılı doğru mu anladım.
Yeni hdd takılı olunca biosa yada windowsa girilmiyor direk siyah ekran. Windows ssd de kurulu ve 1 taneden önceden hdd var onlarda prob yok ama işte başta dediğim gibi yeni hdd nin satasını takınca siyah ekran direk.

Yeni hdd takılı olunca biosa yada windowsa girilmiyor direk siyah ekran. Windows ssd de kurulu ve 1 taneden önceden hdd var onlarda prob yok ama işte başta dediğim gibi yeni hdd nin satasını takınca siyah ekran direk.
BIOS ayarlarını default yapıp denedin mi ?
Post automatically merged:

Ya da şunu yap. BIOS pilini çıkart. 2 dk bekle geri tak. CMOS bi resetlensin. BIOS'a giremiyor olman çok saçma çünkü.

Hdd takmadan biosa girdim geri taktımda takınca şey anında değişiyormu bilmiyorumda sata portunu boş olarak görüyor taksam bile yerini değiştirsem mi acaba?

Geri