!Ateistler Toplanın!

Kuranda "biz dağları heyelan, deprem vb. doğal afetler olmaması için yarattık" gibi bir şey yazıyordu. Lakin deprem, heyalan vb. afetlerin sebepleri zaten dağlar değil mi?
Yanlış bilinen bir bilgidir bu efendim zamanım olsa size açıklarım ama tavsiyem lütfen daha detaylı araştırın sonucun Kuran'da ki gibi olduğunu göreceksiniz.

Alıntıyı görüntüle
biri tatlı su biri tuzlu su ve 2 side birbirleri ile karışmıyor
Okyanusların birleşimi karşmıyor çok net renk farkı var

Üstten bakınca karışmıyor gibi gözüküyor fakat karışıyor.
Bir süre sonra fark da kayboluyor.

Tanrı varsa tanrıyı kim yarattı?
1625475451216.png

Üstten bakınca karışmıyor gibi gözüküyor fakat karışıyor.
Bir süre sonra fark da kayboluyor.
Hepsinde karışmıyor. Örnek: CebeliTarık Boğazı

Aga burdaki ateistler burda müslüman olmaz müslümanda ateist olmaz bence bırakalım bu işi
Bu arada müslümanım ama aklıma takıldı bu cariye olayı nedir? Ateistler cevaplamasın ben konu sahibine soruyorum

Hangi sureydi tam hatırlamıyorum ama
Belli şeyler sonucunda eşinizi dövebilirsiniz gibi bir ayet var. Kur'an insanlara vurmayı haram kılmışsa neden eşinizi dövebilirsiniz diye ayet var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Belli şeyler sonucunda eşinizi dövebilirsiniz gibi bir ayet var. Kur'an insanlara vurmayı haram kılmışsa neden eşinizi dövebilirsiniz diye ayet var.
Madem Allah kader yoluyla insanların ne yapabileceğini biliyor. O zaman yarattığı kulun kötülüğünü neden istesin?

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Madem Allah kader yoluyla insanların ne yapabileceğini biliyor. O zaman yarattığı kulun kötülüğünü neden istesin?

Nisa 34.

Bir tanrı neden bir insan iyi birisi olsa dahi kendisine inanmadığı için cehenneme gönderip azap çektirir? Tanrı neden egoist bir diktatör gibi "seni ben yarattım, bana inanmazsan sonsuz azap çekeceksin" der? Hele ki bilimsel olarak kendisinin herhangi bir kanıtı olmaması rağmen. Bilimsel bir kanıt hala bulunamadığı için insanlar neye inanmak isterse onlara inanmalıdır fakat bir tanrı kendisinin "en büyük kusuru" olan kendisine inanmadığı için onu cezalandırmak evet büyük adaletsizliktir. Hele ki kuran'da en adaletli, merhametli, en güçlü kendisinin olduğu yazıyorsa.

Ayrıca kuran'da bugün bilim tarafından kabul olunmuş olan evrime, mutasyona, adaptasyona ters düşüyor. Kuran'a göre bütün canlılar Allah tarafından şıp diye yaratılmıştır çünkü (!).
  • Atlar ulaşım için yaratıldı (Kuran 16:8). Yanlış eğer öyle olsaydı vahşi atlar olmazdı.
  • Kuşları Allah tutar. (16:79). Hayır aerodinamik'ten haberiniz yok galiba.
  • Kalp düşünme organıdır - Fizyolojik olarak yanlış. (Kuran 17:46, 11:5)
  • Asalar yılana dönüşebilir - Hücre ve Atom teorilerine göre imkansız (Kuran 7:107)
  • Yıldızlar lambacıklardır. - Hayır, ayrı gezegenlerdir. Kuran'da iblisleri taşlamak için olduğu da söylenir. (Kuran 41:12)
  • Ayın yarılması. (Kuran 54:1). Kesinlikle imkansız. Ay madem yarıldı, neden uzay araştırma kurumları tarafından hiç kanıtı bulunamadı? Veya madem ay yarıldı, o zamanlarda dünyanın nüfusu olan 200 milyon kişiden sadece bir kaç kişi mi gördü ayın yarılmasını ve hiç mi kağıtlara veya duvarlara falan bunun resmini çizmediler?
  • Dinde zorlama yoktur. (Bakara:256). Fakat, "müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün" (Tevbe:5).
  • Gökler ve dünya kaç günde yaratıldı? 6 günde mi? (Kuran 7:54, 10:3, 11:7, 50:38). Hayır. Evren 13,7 milyar yıl önce oluşmuş, dünya da bundan 9.2 milyar yıl sonra yani 4.54 milyar yıl önce oluşmuştur. Dünyada uygun koşulların oluşup canlılığın başlamasıysa 3.5 milyar yıl önce olmuştur. Yani 6 günde falan değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,001
Üyeler
188,509
Son üye
Sonkursun84
Geri