Flash Bellekle Ram Artırma

aliaarslann01

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
207
Flash bellekle ram artirmak mümkün mü ne kadar etkili ve ne işime yarar, oyun oynarken işime yarar mı ?

İlk defa duydum böyle bir şeyi.

İşe yaramıyor.

Çok güldüm flash bellek ile ram hızları arasında dağlar kadar fark var. İşlemciden hızlı ramler var günümüzde.

fps'i çok etkilemiyor hatta izlediğim videolarda hiç etkilemiyordu

Forum niye var her merak ettiğimi youtubedan bakacaksam? kullanıcı deneyimi arıyorum birinin çektiği videoyu değil :)

Forum tabii ki soru sormak için var. Attığım video kullanıcı deneyimi olan bir içerik, daha hızlı yoldan bilgiye erişmek adına yapılmış basit bir eylem bunu algılayabilecek kapasite de değilsen, bunu anlarım.

ReadyBoost Windows Vista'da hizmete sunulan performans arttırıcı bir özelliktir. ReadyBoost; USB 2.0, SD card ve
compactflash belleklerin birer önbellek olarak kullanılabilmesine imkan sağlamaktadır. Bilgisayarlar işlem yaparken, üzerindeki fiziksel bellekler (RAM) yetersiz kaldığında; hard diskler üzerindeki ayrılmış bulunan sanal bellekleri (page file) kullanırlar.
ReadyBoost bir disk bellekleme teknolojisidir ve bu özelliği kullanarak çalışır. ReadyBoost desteği olan bir bellek bilgisayara takıldığında, önceden ayarlanmış olan alan bilgisayar tarafından sanal bellek olarak kullanılmaya başlar. ReadyBoost bu özelliği sayesinde, bilgisayarın performansını arttırmak için RAM eklenmesi yerine; bir fiziksel sürücüye bellek eklenerek yapılmakta olan işlerin hızlanmasına yardımcı olur.

Kaynak: İTÜ

Ekler

• ReadyBoost.webp
    ReadyBoost.webp
    39.2 KB · Hit: 53
Şöyle söyleyim. Geçici bir çözüm. Wİndows VİSTA ile birlikte ortaya çıkan bir şey. Şu an ki PC'lerde pek fark edeceğini düşünmüyorum.

Toshiba belleklerde özellikle belirtiyordu ReadyBoost diye.

Kısaca açıklaması şöyle;

RAM'deki yer yetmemeye başladıysa, sabit disk de belleğe destek olacak şekilde kullanılır. ReadyBoost'un yaptığı, bu sürekli erişilen veriler için destek olarak sabit disk yerine USB bellek gibi flash depolama cihazlarını kullanmak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,211
Üyeler
187,013
Son üye
130yedi
Geri