Çözüldü✓ GPU Sıcaklık Düşüklüğü ve FPS Sorunu

Khonshu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
378
Şu son zamanlarda, oyuna girdiğimde GPU sıcaklığının 40 dereceyi zar zor geçtiğini ve onunla birlikte FPS'in de çok düşük olduğunu fark ettim. Önceden böyle bir sıkıntım yoktu, Ekran Kartım: GT730 4GB DDR3.

Şu son zamanlarda, oyuna girdiğimde GPU sıcaklığının 40 dereceyi zar zor geçtiğini ve onunla birlikte FPS'in de çok düşük olduğunu fark ettim. Önceden böyle bir sıkıntım yoktu, Ekran Kartım: GT730 4GB DDR3.
40 derece altı işte ne güzel

ama FPS normalden çok daha düşük

40 derece altı işte ne güzel

Güç ayarlarından maksimum işlemci gücü yüzdesini kontrol edebilir misiniz?

Nasıl yapacağım adım adım yazar mısınız?
Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Plan Ayarlarını Değiştir > Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir > İşlemci Güç Yönetimi > En Yüksek İşlemci Durumu

1590600778445.webp

Ekler

• 1590601267695.webp
    1590601267695.webp
    68.6 KB · Hit: 59
Son düzenleme:
Şimdi orada yer alan işlemci gücünü %80 yapın. Çünkü işlemci %100 kullanımda neredeyse. Çok ısındığından kaynaklı muhtelemen. En yüksek işlemci durumunu kısıtlayarak bu sorunun önüne bir ihtimal geçebilirsiniz.

Sent from my SM-A305F using Tapatalk

Şimdi orada yer alan işlemci gücünü %80 yapın. Çünkü işlemci %100 kullanımda neredeyse. Çok ısındığından kaynaklı muhtelemen. En yüksek işlemci durumunu kısıtlayarak bu sorunun önüne bir ihtimal geçebilirsiniz.

Dostum çok afedersin cpu ile gpu kısmını karıştırmışım. O yüzden bu dediğim sende bir işe yaramayabilir. Çok ısınan ve %100'e varan ekran kartın. Soğutmasıyla alakalı bir sıkıntı olabilir diye düşünüyorum.

Geri