Yardım İşlemci psu'dan kaç amper çeker ?

Aykut D.

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,821
merhabalar ortlama 65w çeken bir işlemci kaç amper çeker psu'dan.

İşlemciden işlemciye göre değişir ama maximum 75 diye tahmın edıyorum TDP si 65 watta kısıtlıysa.

84 watt çekiyosada max 100 amper çeker diye tahmın edıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yani amd nin defaultunda 65 watt çeken bi işlemci için ortalama 75 watt edc çekiyo defaultta. Ama intelde nasıl bilmiyormu

bende hasapladım 80 90 amper ama işin komik yanı 80 90 amper ile evdeki kaynak makinası ile kaynak yapıyoruz bunu anakart nasıl kaldırıyor

bende hasapladım 80 90 amper ama işin komik yanı 80 90 amper ile evdeki kaynak makinası ile kaynak yapıyoruz bunu anakart nasıl kaldırıyor
o benim biraz kafamı karıştırdı

o benim biraz kafamı karıştırdı

Bilmem benim anakarttanda 110 amper geçiyo hiçbişi olmuyor ama

yani amd nin defaultunda 65 watt çeken bi işlemci için ortalama 75 watt edc çekiyo defaultta. Ama intelde nasıl bilmiyormu
İşlemci güç kaynağının 12V kanalından güç çekiyor olmalı. Bu konu hakkında net bir bilgim yok ancak mantıken 100 amper çekmesi halinde 12Vx100A=1200W yapmıyor mu?

İşlemci güç kaynağının 12V kanalından güç çekiyor olmalı. Bu konu hakkında net bir bilgim yok ancak mantıken 100 amper çekmesi halinde 12Vx100A=1200W yapmıyor mu?
hocam işlemci 1. 1.1 v ile çalışıyor ama

hocam işlemci 1. 1.1 v ile çalışıyor ama
mosfet ve kondansotor bobinler aracılıgı ile 1.1 v a düzenleniyor

ben niye işlemcim stress test altındayken 100 amper görüyorum peki burada

amps.png

Geri