11. SINIF SORU YARDIM

Saniyeye çevirmeye gerek yok.

51'i böl yediye, sonuç 7 kalan 2. Kalan 2'yi dakikaya dönüştürüp mevcut dakika ile topla. 155. 155/7 = 22 kaldı 1. Onu da saniyeye dönüştürüp topla 70/7 = 10.

7 22 10 çıkıyor sonuç olarak. Saniye çevirmek uzun sürer.

Diğer soruları da yaparım ama kalem kâğıt yok elimde.
Teşekkürler hocam okulda hoca bunu anlatmıştı bugün unutmuşum siz yazınca aklıma geldi

Şu sorularda yardımcı olur musunuz?
Alıntıyı görüntüle
Bu soruda 51 derece 35 dk 10 saniyenin esas ölçüsünü istemiş. Bende 51 derece 35 dk yı 49 derece 147 derece falan yapmaya çalıştım yani 7ye bölünebilir yapmaya çalıştım ama başaramadım saniyede. Hepsini sn yapsak buluruz ama 7nin katları haline dönüştürmedim o yüzden boş bıraktım.
Alıntıyı görüntüle
Açıkçası bunu nasıl yapacağım anlamadım şıklardan mı gitsem falan? a+b=30 derece sanırım ama bir sonuç bulamadım nasıl ilerleyeceğim fikrim yok. Şıklardan tahmin yürütmeyi denedim ama yapamadım bir yolu falan var mıdır?
Alıntıyı görüntüle
Negatif rasyonel radyanın esas ölçüsünü almayı unuttum Ğ bunu da bir anlatır mısınız?

Cevaplar
10 A
11 E
12 E
Hocam biz bu konuya geçmedik
1 Haftadır bizim okulda ders işlenmiyor

10.soru için:
IMG_20210909_194251.jpg

Ben rahat anlaya bil diye baya baya uzun işle uğraştım. 3-5 tane aynı tarzda çözsen saniyesinde kavrarsın. Diğer sorulara vaktim yeterse bakarım. Bu en basiti çünkü.

hocam 12. soruyu çözdüm şimdi çizim atıyorum hemen
çözüm
Image_58.jpg

anlatımı da şu
ilk olarak -11pi/ 6 radyanı açı değeri yaptım -330 etti, onun esas ölçüsü ise 360 + -330 = 30
dik üçgende bir kenar 90 diğeri 30 diğeri de 60 olmalı sadece E şıkkının esas ölçüsü 60 ediyor

Son düzenleme:
İkinci soru için şunu diyeyim. Kağıtta yapmak istiyordum. Esas ölçüleri eşitmiş.

a + b = 30

Esas ölçüleri eşitse farkları 360 olur.

a - b = 360

Alt alta topla 2a = 390, a = 195. b de -165 oluyor şıklarda yok o da.

11. sınıfa gidiyorum. Bunlar ne kanka :)

hocam 12. soruyu çözdüm şimdi çizim atıyorum hemen
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
çözüm bu

anlatımı da şu
ilk olarak -11pi/ 6 radyanı açı değeri yaptım -330 etti, onun esas ölçüsü ise 360 + -330 = 30
dik üçgende bir kenar 90 diğeri 30 diğeri de 60 olmalı sadece E şıkkının esas ölçüsü 60 ediyor
he tamam - rasyonel radyanları bulmak için öyle yapıyoruz devamını da anladım. Eyv hocam gerçekten
11. sınıfa gidiyorum. Bunlar ne kanka :)
ecelin knk herkesin eceli

he tamam - rasyonel radyanları bulmak için öyle yapıyoruz devamını da anladım. Eyv hocam gerçekten

ecelin knk herkesin eceli
hocam aslında bu yol biraz uzun hoca pi'den pi çıkarma pratiğini anlattı kafama yatmadı o :)
işlem pratikliği ile radyanları derece yapıp esas ölçüsünü buluyorum :D

11. soruyu çözemedim maalesef 😬

İkinci soru için şunu diyeyim. Kağıtta yapmak istiyordum. Esas ölçüleri eşitmiş.

a + b = 30

Esas ölçüleri eşitse farkları 360 olur.

a - b = 360

Alt alta topla 2a = 390, a = 195. b de -165 oluyor şıklarda yok o da.
Hocam sizin yaptığınızı anlamadım da eğer a 195 dereceyse esas ölçüsü olmuyor değil mi direk 195 derece zaten kendisi 360 dan büyük değil. -165 de 360 eklediğimizde 195 oluyor esas ölçüsü o zaman 195 in esas ölçünü direk 195 kabul edip ikisinin de esas ölçüleri aynı mı diyeceğiz

Geri