Nisa suresi 34. Ayet

Reaksiyon skoru
1,823
Dostlar diyanetin sitesinden kuran okuyordum hayatımda ilk defa çünkü çevrem müslüman olduğundan müslümandım ama bu ayet gerçekten acayip geldi belki duyanlar olmuştur şu şekilde
Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.

yani kadınların dövülmesini mi emrediyor ?
ayrıca erkeklerin üstünlüğünden bahsetmiş lütfen biri beni aydınlatabilir mi?

• Beğen
Reaksiyonlar: mlhr
İlk tercih olarak uyarmak olduğunu belirttikten sonra vucudunda iz kalmayacak ve yüzüne vurmayacak şekilde dövülmesine yanlış denilmiyor. Ama bunun için belirli nedenler olduğunu söylemekte fayda var.

İlk tercih olarak uyarmak olduğunu belirttikten sonra vucudunda iz kalmayacak ve yüzüne vurmayacak şekilde dövülmesine yanlış denilmiyor. Ama bunun için belirli nedenler olduğunu söylemekte fayda var.
Benim takıldığım yer sadece dövmesi değil açıkça erkeğin kadından daha üstün olduğu anlatılıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En iyisi bir din hocasına sorarım yarın

Benim takıldığım yer sadece dövmesi değil açıkça erkeğin kadından daha üstün olduğu anlatılıyor
Erkeğin kadından daha üstün olduğu değil Attığım videoyu izlersen daha net anlıyacaksındır. Aklına yatmaz ise sen bilirsin tabii ki.

Arapça yaklaşık 12 milyon kelime dağarcığına sahip bir dir. Türkçe ise 600 bin civarında. Bu yüzden böyle garip çeviriler görmek mümkün. Arapça öğrenmeden Kuran'ı Kerim'i tam manasıyla öğrenmek mümkün değil. Büyük ihtimalle o ayetin Arapçasında yazan kelimenin Türkçe karşılığı bulunmadığı için farklı bir kelime kullanmış.

Ayrıca İslam dini asla kadına şiddeti önernez. Öyledir ki kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir dönemde kadınlara ve kız çocuklarına önem veren bir Peygamberimiz (s.a.v.) var.

Arapça yaklaşık 12 milyon kelime dağarcığına sahip bir dir. Türkçe ise 600 bin civarında. Bu yüzden böyle garip çeviriler görmek mümkün. Arapça öğrenmeden Kuran'ı Kerim'i tam manasıyla öğrenmek mümkün değil. Büyük ihtimalle o ayetin Arapçasında yazan kelimenin Türkçe karşılığı bulunmadığı için farklı bir kelime kullanmış.

Ayrıca İslam dini asla kadına şiddeti önernez. Öyledir ki kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir dönemde kadınlara ve kız çocuklarına önem veren bir Peygamberimiz (s.a.v.) var.
Kız çocuklarının diri diri gömüldüğü cahiliye devrinde, kız çocuklarını omzunda taşıyarak Mekke sokaklarında gezdiren bir Baba idi Peygamber ...

videoda açıklanıyor ve din öğretmenine sordum oda çeviri darlığı dedi
Bence hakem olarak fırat aydunusu atayalım bu olaya fırat hocam çözer bu konuyu

Geri