Kali Linux Terminal hakkında yardım eder misiniz

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
173
Merhaba,
Virtualbox üzerine Kali Linux yükledim, terminale "apt update" yazınca şu hataları alıyorum:

E: Could not open lock file "/var/lib/apt gibi şeyler var" ardından(13: Permission Denied) diyor.
E: Unable to lock directory
W: Problem unlinking the file RemoveCaches (13:Permission Denied)

gibi bir hata alıyorum. Ne yapmam gerekli yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,
Virtualbox üzerine Kali Linux yükledim, terminale "apt update" yazınca şu hataları alıyorum:

E: Could not open lock file "/var/lib/apt gibi şeyler var" ardından(13: Permission Denied) diyor.
W: Problem unlinking the file RemoveCaches (13:permission Denied)

sudo apt-get upgrade dener misin?

Şuan denedim, bir şey indirmek için Y/n dedi indiriyor şuan. fakat izlediğim videoda "apt update" sonrasında "apt upgrade" yapıyordu. Arasındaki fark nedir
Apt ile apt-get arasındaki fark ikisinin de başka bir tool olması. Apt kullanıcının kullanması için yapılmış ama apt-get daha çok developer amaçlı (yanlışsam düzeltiniz).

Update ile upgrade arasındaki fark ise update kaynakları günceller (önce bu yapılmalı) upgrade ise paketleri günceller.

Sudo olmadan direkt apt kullandıysa öncesinde "sudo su" komutunu çalıştırmış olabilir.

Apt ile apt-get arasındaki fark ikisinin de başka bir tool olması. Apt kullanıcının kullanması için yapılmış ama apt-get daha çok developer amaçlı (yanlışsam düzeltiniz).

Update ile upgrade arasındaki fark ise update kaynakları günceller (önce bu yapılmalı) upgrade ise paketleri günceller.

Sudo olmadan direkt apt kullandıysa öncesinde "sudo su" komutunu çalıştırmış olabilir.
Öncelikle cevap için teşekkür ederim :) "su root" ile root hesabına geçince sorun düzeldi. İkinci hesaptan yaptığım için "sudo" komutuyla kullanmam gerekiyormuş.

Merhaba,

W: Problem unlinking the file RemoveCaches (13:permission Denied)

Yönetici hesabı değilse sudo komutuda kullanman lazım.

Geri