Açığa geçsem Sorumluluk sınavları silinir mi?

Reindi

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,318
12. sınıfım sınava çalışıyorum okul devamsızlık konusunda çok sıkıntı çıkarıyor edebiyat ile hiç aram yok 10-11. sınıflarda edebiyattan kaldım ve veremiyorum açığa geçsem sorumluluk sınavları silinir mi?
1 sene zaten her türlü geçerim açıktan ve diplomamı alırım yardımcı olursanız sevinirim

Bildiğim kadarıyla edebiyat zorunlu ders. Açık lise de sadece edebiyatı tamamen zorunlu olarak bitirmeniz gerekli diye biliyorum. Kısaca edebiyattan kaçış yok.

Bildiğim kadarıyla edebiyat zorunlu ders. Açık lise de sadece edebiyatı tamamen zorunlu olarak bitirmeniz gerekli diye biliyorum. Kısaca edebiyattan kaçış yok.
açığa geçsem sıfırlanır mı? bir bilgin var mı

açığa geçsem sıfırlanır mı? bir bilgin var mı
Bildiğim kadarıyla sıfırlanmaz. Dediğim gibi edebiyat zorunlu ders mezun olmak için kesinlikle bitirmelisin. Eğer sen açığa geçersen ve 10-11 de edebiyatı geçememişsen açık lise de edebiyat 3-4-5-6-7-8 sınavlarına girmelisin diye biliyorum. Kesin bilgiyi halk eğitim merkezinden alabilirsiniz.

Bildiğim kadarıyla sıfırlanmaz. Dediğim gibi edebiyat zorunlu ders mezun olmak için kesinlikle bitirmelisin. Eğer sen açığa geçersen ve 10-11 de edebiyatı geçememişsen açık lise de edebiyat 3-4-5-6-7-8 sınavlarına girmelisin diye biliyorum. Kesin bilgiyi halk eğitim merkezinden alabilirsiniz.
öyle değil edebiyat yine olacak ama bu sorumluluk sınavlarından kurtulmak istiyorum sadece edebiyat zorunlu onu biliyorum

Aynı ben, ama ben kalmadım kıl payı yırttım hep...

var ya bir umut okuyor o kadar kişi ama hepimiz işsiz kalacağımızı bile bile bir umut ama işte boş umut
Dostum çoğumuz öyleyiz ama ben değilim. Benim hedeflerim var, edebiyattan anlamam matematiği anlamadığım anlamına gelmiyor. Hedefler koyup başarmamız gerekiyor, aksi taktirde Türkiye'de yaşamamız pek mümkün değil.

Dostum çoğumuz öyleyiz ama ben değilim. Benim hedeflerim var, edebiyattan anlamam matematiği anlamadığım anlamına gelmiyor. Hedefler koyup başarmamız gerekiyor, aksi taktirde Türkiye'de yaşamamız pek mümkün değil.
hiç bir şeyden ümidim yok artık bir dükkan açıp işletmeyi düşünüyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hiç bir şeyden ümidim yok artık bir dükkan açıp işletmeyi düşünüyorum
çünkü okulda öğrendiğim hiçbir şeyi gerçek hayatta kullanmadım

Silinmez, Edebiyat herkes için zorunlu bir derstir. O sorumluluk silinme olayını anlatayım:

Örneğin, meslek lisesi öğrencisisiniz. Zorunlu meslek dersinden sorumluluk sınavına kaldınız sonrasında da okul değiştirme kararı aldınız. Eğer gittiğiniz okulda o ilgili ders yoksa dolayısıyla sorumluluğu da düşüyor. Ancak açık lisede de edebiyat var. Dolayısıyla sorumluluk sınavınız düşmüyor hatta edebiyat sorumluluğunuz olduğu için diğer öğrencilere göre biraz düşük krediden başlarsınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,212
Üyeler
196,915
Son üye
kuWarsy
Geri