Neler Yeni

Açığa geçsem Sorumluluk sınavları silinir mi?

Reindi

80+ Silver
12. sınıfım sınava çalışıyorum okul devamsızlık konusunda çok sıkıntı çıkarıyor edebiyat ile hiç aram yok 10-11. sınıflarda edebiyattan kaldım ve veremiyorum açığa geçsem sorumluluk sınavları silinir mi?
1 sene zaten her türlü geçerim açıktan ve diplomamı alırım yardımcı olursanız sevinirim

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Bildiğim kadarıyla edebiyat zorunlu ders. Açık lise de sadece edebiyatı tamamen zorunlu olarak bitirmeniz gerekli diye biliyorum. Kısaca edebiyattan kaçış yok.

Reindi

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bildiğim kadarıyla edebiyat zorunlu ders. Açık lise de sadece edebiyatı tamamen zorunlu olarak bitirmeniz gerekli diye biliyorum. Kısaca edebiyattan kaçış yok.
açığa geçsem sıfırlanır mı? bir bilgin var mı

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
açığa geçsem sıfırlanır mı? bir bilgin var mı
Bildiğim kadarıyla sıfırlanmaz. Dediğim gibi edebiyat zorunlu ders mezun olmak için kesinlikle bitirmelisin. Eğer sen açığa geçersen ve 10-11 de edebiyatı geçememişsen açık lise de edebiyat 3-4-5-6-7-8 sınavlarına girmelisin diye biliyorum. Kesin bilgiyi halk eğitim merkezinden alabilirsiniz.

Reindi

80+ Silver
Bildiğim kadarıyla sıfırlanmaz. Dediğim gibi edebiyat zorunlu ders mezun olmak için kesinlikle bitirmelisin. Eğer sen açığa geçersen ve 10-11 de edebiyatı geçememişsen açık lise de edebiyat 3-4-5-6-7-8 sınavlarına girmelisin diye biliyorum. Kesin bilgiyi halk eğitim merkezinden alabilirsiniz.
öyle değil edebiyat yine olacak ama bu sorumluluk sınavlarından kurtulmak istiyorum sadece edebiyat zorunlu onu biliyorum

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
TAHA KOÇAK
Aynı ben, ama ben kalmadım kıl payı yırttım hep...

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
TAHA KOÇAK
var ya bir umut okuyor o kadar kişi ama hepimiz işsiz kalacağımızı bile bile bir umut ama işte boş umut
Dostum çoğumuz öyleyiz ama ben değilim. Benim hedeflerim var, edebiyattan anlamam matematiği anlamadığım anlamına gelmiyor. Hedefler koyup başarmamız gerekiyor, aksi taktirde Türkiye'de yaşamamız pek mümkün değil.

Reindi

80+ Silver
Dostum çoğumuz öyleyiz ama ben değilim. Benim hedeflerim var, edebiyattan anlamam matematiği anlamadığım anlamına gelmiyor. Hedefler koyup başarmamız gerekiyor, aksi taktirde Türkiye'de yaşamamız pek mümkün değil.
hiç bir şeyden ümidim yok artık bir dükkan açıp işletmeyi düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

hiç bir şeyden ümidim yok artık bir dükkan açıp işletmeyi düşünüyorum
çünkü okulda öğrendiğim hiçbir şeyi gerçek hayatta kullanmadım

Little Cat

80+ Bronze
Silinmez, Edebiyat herkes için zorunlu bir derstir. O sorumluluk silinme olayını anlatayım:

Örneğin, meslek lisesi öğrencisisiniz. Zorunlu meslek dersinden sorumluluk sınavına kaldınız sonrasında da okul değiştirme kararı aldınız. Eğer gittiğiniz okulda o ilgili ders yoksa dolayısıyla sorumluluğu da düşüyor. Ancak açık lisede de edebiyat var. Dolayısıyla sorumluluk sınavınız düşmüyor hatta edebiyat sorumluluğunuz olduğu için diğer öğrencilere göre biraz düşük krediden başlarsınız.

Top Bottom