Arkadaşlar merhaba bu soruda cevap anahtarı yanlış mı? Çözüm videosunda hoca (-2 1/6) kısmını 11/6 buluyor ama bu yanlış değil mi ben -13/6 buluyorum çünkü - oradaki 2'nin değil hepsine ait olması lazım?
Hayır, 2'ye ait. -2 ve + 1/6 yani.Arkadaşlar -2+1/6 işlemindeki 2 nin önündeki - hepsine ait değil mi ?
paranteze alınırsa ikisine ait oluyıorArkadaşlar -2+1/6 işlemindeki 2 nin önündeki - hepsine ait değil mi ?
Arada + olduğu için sadece- sadece 2 nin mi oluyor yani ?Hayır, 2'ye ait. -2 ve + 1/6 yani.
İzlediğim videolarda hiç böyle bir şey söylenmedi.paranteze alınırsa ikisine ait oluyıor
Evet, artı olmasa çarpma olur zaten. Eksinin ikisine de ait olabilmesi parantez dışında olması lazım. - (2 +1/6) yazarsan hepsine ait olur mesela.Arada + olduğu için sadece- sadece 2 nin mi oluyor yani ?
mesela -2 + 1/6 parantez yokken Böyle bir işlemde peki ?Evet, artı olmasa çarpma olur zaten. Eksinin ikisine de ait olabilmesi parantez dışında olması lazım. - (2 +1/6) yazarsan hepsine ait olur mesela.
Eksi ve artı işaretleri parantez veya çarpma durumu olmadığı sürece sadece onlardan sonra gelen değerleri etkilerler. -2 yani 2 çıkar, +1/6 yani 1/6 ekle. Bu durumda basitçe 1/6'dan 2 çıkarırsın, diğer bir deyişle 1/6 - 2.mesela -2 + 1/6 parantez yokken Böyle bir işlemde peki ?
Şunu izleyebilir misin burada da benim yaptığım gibi yapıyor. Sonuna kadar izle o çözümü hemen kapatmaEksi ve artı işaretleri parantez veya çarpma durumu olmadığı sürece sadece onlardan sonra gelen değerleri etkilerler. -2 yani 2 çıkar, +1/6 yani 1/6 ekle. Bu durumda basitçe 1/6'dan 2 çıkarırsın, diğer bir deyişle 1/6 - 2.
Dediğim gibi "parantez ya da çarpma gibi bir durum yoksa". Burada çarpma durumunda, eksi 2'yi değil 2 çarpı 1/6'yı etkiliyor. Yani aslında 13/6'nın. -2+1/6 ile -2 çarpı 1/6 arasında fark var.Şunu izleyebilir misin burada da benim yaptığım gibi yapıyor. Sonuna kadar izle o çözümü hemen kapatma