Etherium Mining İçin Son Demler (ekran kartı seçimi)

kankam benim soruma cevap verirsen memnun olurum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

tartışmayı bırakıp sayfa1 de açtıgım konudaki sorulara cevap verirsen cok memnun olurum
Vermiştim aslında yine vereyim, bütçe açıdan rahatsanız verilir, alternatif olarak 2 tane 6600xt bakınız tabi bulabilirseniz. 1660 super de uygundur.

Vermiştim aslında yine vereyim, bütçe açıdan rahatsanız verilir, alternatif olarak 2 tane 6600xt bakınız tabi bulabilirseniz. 1660 super de uygundur.
bir açıdan şunu düşünüyorum. 2x kart demek daha fazla güç tüketimi daha fazla gider demek ve orta seviye 2. el 2 kart almakdansa üst seviye 1 kart almak daha mantıklı gibi geliyor ama 14bin tlyi 1 yılda amorti edicek olması ve temmuzda etherium 2.0 gelirse bu kartın ravencoinden bana getirisi ne olacagını bilmiyorum

2x kart demek daha fazla güç tüketimi daha fazla gider demek
Orası biraz karışık, 2 tane 1660 super 140w toplam tdp değerine sahip (tabii doğru oc ve uv ayarları yapılırsa)
yine aynı şekilde 3060 ti da 115w değerine sahip aradaki 35w sizi ne kadar zorlar bilemiyorum tabii.

Aslında haklısınız, ben de 3060 almıştım alırken 2 tane 580 yerine bunu almayı tercih ettim.
Ek bilgi: ETH bittikten sonra tüm kullanıcılar başka bir coine toplu geçiş yaparlarsa coin yeterli değeri kazanır ve kar durumu ETH ile neredeyse birebir olur zaten.

toplam 15.000 liraya ikinci el 4 tane gtx 1070 alsan 120 mh falan alırsın

arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu 1 tane 3060ti lhrsiz bulabildim fakat 14bin TL

1. sorum alınır mı?
2. sorum Alınmaz ise 14bin TL ile aynı mh a sahip hangi kart veya kartlar alınır?
3. sorum 14bin TL 3060ti a vermekdense sizce o paraya 2 adet 1660süper alsam nasıl olur? garantili birkaçtane 1660süper buldum tek sorun 6gb olmaları ileride sorun yaratırmı. biraz uzun vadeli düşnüüyorum.

Yorumlarını esirgemeyen yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
burada olay kartları hangi fiyata alabildiginiz ile alakalı benim rigimde hynix bellekli 1660s ler 36 mh veriyorlar 90w altı tüketim değeri ile samsung bellekli olanlarda 32.5 mh veriyorlar ethereum kazmak için alınabilecek çok kart var ama çok uzun vadeli yatırım olsun istiyorum derseniz rtx 3k serisi kart alabilirsiniz ama 5.5k dan 6k dan sıfır yada az kullanılmış 1660s alabiliyor iseniz minimum 65 mh kazarsınız 14k ya 3060ti lhr olmayan kart almak yerine , ben tercihlerimi uygun fiyata kart denk geldiginde almak üzere kullandım ve şu şekilde karma bir rig çıktı ortaya lhr kartlar başka anakartta çalışıyor şuan ama istersem tek anakart ilede çalıştırabilirim lhr mining dünyasında çok sık miner güncellemesi iyileştirmesi geldigi için diğer kartları stoplamamak için lhr kartları ayrı bir rigde çalıştırıyorum

Ekler

• rig.png
    rig.png
    51.4 KB · Hit: 35
Orası biraz karışık, 2 tane 1660 super 140w toplam tdp değerine sahip (tabii doğru oc ve uv ayarları yapılırsa)
yine aynı şekilde 3060 ti da 115w değerine sahip aradaki 35w sizi ne kadar zorlar bilemiyorum tabii.

Aslında haklısınız, ben de 3060 almıştım alırken 2 tane 580 yerine bunu almayı tercih ettim.
Ek bilgi: ETH bittikten sonra tüm kullanıcılar başka bir coine toplu geçiş yaparlarsa coin yeterli değeri kazanır ve kar durumu ETH ile neredeyse birebir olur zaten.
şu var ama örneğin 3060 12gb ekran kartıda war veya 3060ti lhr kartda var. lhr'ler ravende mesela kilit yok diye biliyorum suan iyi bir kart seçmek istiyorumki ileride ah vah etmiyim

Biraz arasan 4000’e bulursun. Sahibinden’de pek satan yok ama Letgo’da pazarlıkla 4000’e bırakanlar var
15k ya siz toplayın 4 tane 1070 ben 2 lira size fazladan verip alayım onarım görmemiş sorunsuz açılmamış kart olsun kafi 2000 temiz istanbul avrupa yakasından alayım sizden ben çok okeyim :)

15k ya siz toplayın 4 tane 1070 ben 2 lira size fazladan verip alayım onarım görmemiş sorunsuz açılmamış kart olsun kafi 2000 temiz istanbul avrupa yakasından alayım sizden ben çok okeyim :)
14.000 liraya LHR’siz 3060 Ti alıp 60 mh/s hızla kazmaktansa 4 tane 1070 almayı tercih ederim, 2 tanesi bozulsa bile yine 3060 Ti ile aynı hızda kazıyor olacağım ki 2 tanesinin bozulması neredeyse imkansız, siz kazıklanmak için yer arıyorsunuz

14.000 liraya LHR’siz 3060 Ti alıp 60 mh/s hızla kazmaktansa 4 tane 1070 almayı tercih ederim, 2 tanesi bozulsa bile yine 3060 Ti ile aynı hızda kazıyor olacağım ki 2 tanesinin bozulması neredeyse imkansız, siz kazıklanmak için yer arıyorsunuz
ben lhrsiz 3060ti almadım kullanmıyorumda :D

hocam biraz baktım 4500-5000TL arasında 1070 kartlar. peki bu kartların arıza verip vermeyeceğini aldıgımız adamdan nasıl anlıcaz?

kartların arıza verip vermeyeceğini aldıgımız adamdan nasıl anlıcaz?
Kartı test edip alacaksanız, başka şekil anlayamazsınız zaten ancak 1070 zaten çok fazla güç tüketen bir kart olmadığı için ve hemen hemen tüm firmalar soğutmasını iyi koyduğu için 1070’lerin bozulma oranı fazla değil. Eskiden bazı kartlar vardı mesela 980 Ti gibi 250 watt 80 derece çalışıyorlardı, onlar bozulabilir mesela

Geri