Mining sistem için PSU önerisi

Reaksiyon skoru
26
Arkadaşlar şuan için 2 adet ekran kartım var ve mevcut güç kaynağımda sadece 2 adet 6+2 PCIe kablosu var. Ama benim fazlasına ihtiyacım olduğu için ve ilerleyen zamanlarda ekran kartımın sayısını çoğaltmak istediğim için yeni PSU almam gerekiyor anakartımda toplamda 6 adet ekran kartı bağlanacak PCI slotu var buna göre hangi watt değerlerinde hangi model PSU almalıyım?

Arkadaşlar şuan için 2 adet ekran kartım var ve mevcut güç kaynağımda sadece 2 adet 6+2 PCIe kablosu var. Ama benim fazlasına ihtiyacım olduğu için ve ilerleyen zamanlarda ekran kartımın sayısını çoğaltmak istediğim için yeni PSU almam gerekiyor anakartımda toplamda 6 adet ekran kartı bağlanacak PCI slotu var buna göre hangi watt değerlerinde hangi model PSU almalıyım?
Bütçeniz ne kadar?

elinde hangi ekran kartları var ilerde hangi kartları almayı düşünüyorsun ve bütçen ?

Hangi kartları kullanıyorsunuz ileride ksrt eklemek istiyorsanız hangi kartlar niyetinizde belirtin bunları daha iyi sonuçlar alırsınız corsair fsp asus gibi kaliteli psu üreticilerinden ürünler kullanmaya bakın

ben kendi rigimde
1 adet fsp cannon 1300w
2 adet corsair cx650f kullanıyorum
Sizde tercih edeceginiz kartlara göre örnegin 6 adet 6600-6600xt-1660s gibi çok fazla güç tüketmeyen kartlar kullanacaksanız 2 adet cx650f-cx750f ile işi bitireblirsiniz ama daha fazla güç çeken kartlar kullanacak iseniz rm850-fsp hydro g pro 1000-hx1000-hx1200 gibi gibi modeller kullanılabilir kullanacagınız yada planladıgınız ekran kartlarınıda paylaşmakta fayda var

Sorularınız güzel cevaplayayım.

1- Bütçeyi aslında problem etmiyorum. Çünkü şuanda 2 adet RTX 2060 kart kullanıyorum ve kullanmaya devam edeceğim kartlar minimum bu olacak. Dolayısıyla mantıklı olarak olası elektrik kesintisinde, kartları besleyebilmesinde ve dengeli güç vermesinde kısacası ekran kartı sağlığını koruyabilecek ve elektrikten kaynaklı arızalanma ihtimalini en aza indirecek bir PSU almayı düşünüyorum. Bence bu konuda cimrilik etmemeliyim diye düşünüyorum.

2- Hangi kartları kullanacağım sorusu ise önceki yazıların içerisinde de söylediği gibi minimum RTX 2060 almayı düşünüyorum. Ama bu konuda tam karar veremiyorum. Kartların güç undervolt ile minimum olarak ne kadar güç tüketeceğini bilmediğimden PSU da kaç wattlık bir model almalıyım bunda da kararsızım. Şu an hali hazırda 2 adet RTX 2060 var. Bunlara güvenerek 3. kartımı 2070 ve üzeri alırım diye düşünüyorum. Bu konuda sizlerinde önerisi varsa seve seve dinlerim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,041
Üyeler
188,200
Son üye
sessizfırtuna
Geri