Deizm ile ilgili yardım

HasanBG

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
859
Arkadaşlar deizmi araştırıyordum ve google a deizm nedir yazdım ve en üstte cıkana bastım ama sonlara doğru bunun bir deistin yazmadığını anladım o yüzden yanlış şeyler öğrenmiş olabilirim diye düşündüm. O yüzden bana güvenilir ve doğru şekil de deizmi,agnostizimi ve ateistliği anlatan sayfaları fln atar mısınız

Deizm ; Tanrıya İnanır ama Dinlere İnanmaz
Ateizm ; He riki fikride red eder.
Agnostizm ; Tanrınınn bilinmediğini, bilimsel olarak kanıtlanamadığı gözlenemediği için bbilinemez olduğunu söyler.

Deizm ; Tanrıya İnanır ama Dinlere İnanmaz
Ateizm ; He riki fikride red eder.
Agnostizm ; Tanrınınn bilinmediğini, bilimsel olarak kanıtlanamadığı gözlenemediği için bbilinemez olduğunu söyler.
bu kadar kısa mı yani hocam :D diyelim ben deist olmak istiyorum o zaman bu bilgi bana yetecek mi (bilmediğimden soruyorum gerçekten bu kadar kısa mı)

Daha nasıl anlatayım tarihine mi gereyim, ben deist olmadığım için deistliğin tanımı ve inkar ettikleri bana yetiyor.

bu kadar kısa mı yani hocam :D diyelim ben deist olmak istiyorum o zaman bu bilgi bana yetecek mi (bilmediğimden soruyorum gerçekten bu kadar kısa mı)
Deist olmak için bir yemin falan etmiyorsun. Dinleri araştırırsın, yorumlarsın. Düşüncelerin hangisine uygunsa kendini ondan sayarsın. Deist olacağım deyip deist düşünmek yanlış. Sen düşün, ne olduğuna karar verirsin sonra.

Daha nasıl anlatayım tarihine mi gereyim, ben deist olmadığım için deistliğin tanımı ve inkar ettikleri bana yetiyor.
tarihine girmeye gerek yokta hocam ben agnostizm de fln sanırsam agnostikler biri gelip ayı ortadan ikiye bölse bile biz tanrıya inanmayız fln diyorlarmış diye biliyorum ama ne kadar doğru bilmem işte aynısı ya da benzeri deistlikte fln var mı onları öğrenmek istiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu kadarı yeter. Önce kendi dinini araştır.
ikisini de yapıyorum hocam zaten ayrıca okul da her hafta, hafta da 3 kez din kültürü görüyorum

yok oyle bisi olm kim diyo.
Agnostisizm'e inanan bir insan her ne olursa olsun, örneğin; çok yüce bir varlık dünyaya gelip yoktan bir şey var edip, "Ay'ı ortadan ikiye bölüp tekrar birleştirse (!)" ve ben tanrıyım dese bile buna inanmayacaktır. (Tabi orada ki korkuyu, aksiyonu vs. olayın içine katmıyorum). Forumdaki bir agnostik ile röportaj da gördüm

ikisini de yapıyorum hocam zaten ayrıca okul da her hafta, hafta da 3 kez din kültürü görüyorum
Okulda gördüğün din ne kadar iyi bilemem. Orada sadece temeli öğretiyorlar. Ki yetmez.
Senin böyle bir ateist soru sorduğunda cevap verebilecek konumda olman lazım.
İslam'ı sadece din olarak değil felsefesini de öğrenmen senin yararınadır.

YouTube'da kesinlikte Altay Cem Meriç'i izlemelisin. YouTube Premium'un var mı? :D Aç onun bir videosunu, çayını da al. Podcast misali dinle. Harbi bir şeyler öğreneceğini hissedeceksin. Adamın tek sıkıntısı çok yavaş video atıyor :D Seri köz getir hocaa!

Agnostisizm'e inanan bir insan her ne olursa olsun, örneğin; çok yüce bir varlık dünyaya gelip yoktan bir şey var edip, "Ay'ı ortadan ikiye bölüp tekrar birleştirse (!)" ve ben tanrıyım dese bile buna inanmayacaktır. (Tabi orada ki korkuyu, aksiyonu vs. olayın içine katmıyorum). Forumdaki bir agnostik ile röportaj da gördüm

agnostizm denen sey zaten bilinmeyencilik.
1636296069996.png

tanrının olduguna veya olmadıgına dair kesin bir inanc soz konusu degil.

eger gercek bir mucize gerceklesirse inanacaklardır.

Okulda gördüğün din ne kadar iyi bilemem. Orada sadece temeli öğretiyorlar. Ki yetmez.

YouTube'da kesinlikte Altay Cem Meriç'i izlemelisin. YouTube Premium'un var mı? :D Aç onun bir videosunu, çayını da al. Podcast misali dinle. Harbi bir şeyler öğreneceğini hissedeceksin. Adamın tek sıkıntısı çok yavaş video atıyor :D Seri köz getir hocaa!
saolun hocam dediğiniz youtube kanalına yakında bakıcam

hocam o adam siz misiniz :D

agnostizm denen sey zaten bilinmeyencilik.
Alıntıyı görüntüle
tanrının olduguna veya olmadıgına dair kesin bir inanc soz konusu degil.

eger gercek bir mucize gerceklesirse inanacaklardır.
hocam o zaman forumda ki bir agnostik ile röportaj da insanları yanlış bilgilendirme var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,222,173
Üyeler
198,253
Son üye
BladeHunteRR

Geri